Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2023. október 03.

Forgalommal szembe haladó kamiont örökített meg egy dashcam Szombathely határában - videó

A 87-es főúton tévesztett sávot egy kamionsofőr, de olvasónk időben észlelte a veszélyt, fékezett és jelzett az eltévedt járművezetőnek. A szituáció korántsem veszélytelen. Ezen a szakaszon már több súlyos sérüléssel járó baleset is történt hasonló tévedés miatt. Olvasónk videója mellett két korábbi, ugyanitt történt baleset képeit is megmutatjuk.

Sávot tévesztett a 87-es főúton és az M86-os autóút kihajtója felé haladt szembe a forgalommal egy kamion Szombathely határában. Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. Az eltévedt sofőr szerencsére időben kapcsolt a szemből érkező jelzéseire, megállt és visszatolatott.

 

--Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---

Ezen a szakaszon már többször történt hasonló incidens. A legtöbb esetben ütközés nélkül végződik a sávtévesztés, de kisebb koccanások mellett súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetek is történtek már itt.

Forgalommal szembe haladó kamiont örökített meg egy dashcam Szombathely határában

2021. novemberében egy helyi lakos tévedt el a Fiatjával. A szemből érkező és szabályosan közlekedő Opel vezetője próbált kitérni előle, de sikertelenül, a járműve az ütközés után az árokba csapódott és a vétlen súlyos sérülést szenvedett.

Szembe haladt a forgalommal a Fiat

2019. áprilisában ugyanitt egy román sofőr okozott balesetet. A hivatalos megfogalmazás szerint a 87-es számú főúton -ahol a 87-es számú főút és az M86-os számú autóút csomópontja került kialakításra - nem követte Mercedes kisbuszával az út vonalvezetését, hanem a „Kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítása ellenére a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen áthajtva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy Lancia személygépkocsival.

Szembe hajtott a forgalommal, Lanciának ütközött egy román rendszámú Mercedes kisbusz Szombathely határában

A baleset következtében a vétlen többszörös sérüléseket, többek között nyolc napon túl gyógyuló - 60 nap tényleges gyógytartamú - súlyos testi sérülést, szegycsonttörést szenvedett.

HU 0:00 / 1:03 Román kisbusz ütközött frontálisan Lanciaval Szombathely határában

A vádlottat távollétében 375. 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Járásbíróság.

A friss felvételt köszönjük olvasónknak.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.