Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. november 13.

Forgalommal szembe hajtott a Fiat - súlyosan megsérült az árokba lökött Opel vezetője

A 87-es főúton történt súlyos kimenetelű közlekedési baleset szombaton délelőtt, amikor egy Fiatot vezető férfi eltévesztette az M86-os felhajtóját és szembe hajtott a forgalommal. Másfél éve ugyanitt történt hasonló, sérüléses baleset.

Szembe haladt a forgalommal a Fiat

Egyelőre nem tisztázott, miért hajtott szembe a forgalommal egy Fiatot vezető férfi Szombathely határában. Információnk szerint a Győr felé tartó autó az Ipari út kereszteződése után átlépte a záróvonalat, majd az M86-os felől érkezők sávjában haladt, szembe a forgalommal.

A vétlen sofőr súlyosan megsérült a 87-es főúton

Egy Opel vezetője megpróbált kitérni az érkező jármű elől, de a Fiat a vezetőoldali ajtónál ütközött a szabályosan közlekedővel. A vétlen autója lesodródott az útról és a töltés alján, egy fa tövében állt meg.

A vétlen autója lesodródott a  töltésről

A baleset okozója az elsődleges adatok alapján könnyű sérülést szenvedett, a vétlent viszont súlyos sérüléssel szállították kórházba a mentők.

Lesodródott a töltésen a vétlen autója a 87-es főúton
A teljes útlezárás miatt nagy torlódás alakult ki Szombathely határában és a Zanati úton.

Szembe haladt a forgalommal a Fiat

Információnk szerint a baleset okozója évek óta Szombathelyen él, rendszeresen közlekedik azon a szakaszon, ahol most balesetet okozott, szembe hajtva a forgalommal.

Autómentő szállítja el a roncsokat

Hasonló baleset történt 2019. áprilisában

Bő két hete született ítélet egy 2019. áprilisi baleset ügyében, ami ugyanitt történt, hasonló körülmények között. Akkor egy román sofőr a 87-es számú főúton -ahol a 87-es számú főút és az M86-os számú út csomópontja került kialakításra - nem követte Mercedes kisbuszával az út vonalvezetését, hanem a „Kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítása ellenére a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen áthajtva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy Lancia személygépkocsival.

A baleset következtében a vétlen többszörös sérüléseket, többek között nyolc napon túl gyógyuló - 60 nap tényleges gyógytartamú - súlyos testi sérülést, szegycsonttörést szenvedett.

A vádlottat távollétében 375. 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Járásbíróság.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.