Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. július 02.

A 84-es kék réme - videón mutatjuk a civilnek látszó rendőrautó fényeit

Több olvasónk is kiszúrta a simasági balesetnél a háttérben megbújó, feltűnően kék rendőrautót. Kérésre közelebbről is megmutatjuk.

 

 

Népszerű a rendőrség azon sorozata, ahol civilnek látszó rendőrautókból rögzítik a közlekedési szabálysértéseket és a sofőröket ezután félre is állítják, hogy megbírságolják.
 
kr1
 
A vasiak kék Skodája jellemzően a 84-es főúton végzi ezt a munkát, de nem csak ott. A szabálysértők gyanútlanul repesztenek el mellette, az égszínkék autó azonban váratlan meglepetéseket tartogat azoknak, akik a tükörbe pillantanak.
 
kr2
 
A "karácsonyfa-effektust", azaz a kék-piros villogást és a mágnestalpas megkülönböztető jelzést  nem mindenki veszi észre, de a sziréna hangjára már csak azok nem állnak meg, akik nem akarnak. (Lásd a rendőrautót 150-nel előző, majd balesetet okozó autós esetét, amit szintén a kék Skodában lévő kamera rögzített.)
 

 

A kék rendőrautótól nem kell tartaniuk a szabályosan közlekedő járművezetőknek. A szabálysértőknek pedig a DOE/AXA elhíresült szlogenjét küldjük szeretettel: "Pay attention, or pay the price!"

kr3
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.