Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / 112Press 2021. február 18.

Vádemelési javaslat a traktor vezetője ellen - ötéves kislány halt meg a balesetben

A 21 éves férfi által vezetett pótkocsis traktor a Sorkifaludhoz közeli kereszteződésben összeütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival. A mezőgazdasági vontató gyereküléssel együtt kiszakította a járműből a testvére mellett szabályosan bekötve utazó ötéves kislányt, akinek az újraélesztését az édesanyja azonnal megkezdte, de a gyermek a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A balesetről részletesen beszámoltunk.

Közlekedési baleset történt 2020. július 24-én, a 8703-as számú úton, Nemeskolta és Sorkifalud között. Egy 21 éves férfi egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett Vasszécseny felől Nemeskolta irányába. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésbe és összeütközött egy neki jobbról érkező személygépkocsival. 

Halálos baleset Sorkifalud közelében

A baleset során a személygépkocsiban utazó ötéves gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette, a sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Halálos traktorbaleset Sorkifalud közelében

A rendőrök az eljárás során a helyszíni szemle adatai, az igazságügyi szakértői vélemények beszerzése és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően a 21 éves férfit halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A felborult traktor a baleset helyszínén

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Sírjel a baleset helyszínén

Traktor szakította ki a gyerekülést a Mazdából - újra kellett éleszteni az öt éves gyereket



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.