Szerző: Vas Megyei Főügyészség Fotó: 112Press 2021. július 05.

Vonat oldalába hajtó autó, maradandó sérülést okozó esetek - Vádemelések vasi balesetekkel kapcsolatban

Pénzbüntetés,közérdekű munka és járművezetéstől eltiltás - jellemzően ezekkel a büntetésekkel kell számolniuk a figyelmetlen sofőröknek, akik súlyos sérülést, vagy komoly anyagi kárt okoztak járművezetőként.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki leparkolt Volvo gépkocsijával, majd úgy nyitotta ki a bal első ajtót, hogy nem győződött meg az úttest forgalmáról 2019. júniusában Celldömölkön.

Helyszíni szemle Celldömölkön, igazságügyi szakértő bevonásával Fotó: 112Press

A vádirat szerint a sértett segédmotoros féktávolságon belül közlekedett az úttesten, amikor a vádlott megkezdte az ajtó nyitását.

A sértett, aki nem viselt bukósisakot, nekiütközött a gépkocsi ajtajának, majd elesett és maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

A Volvo vezetője kicsit nyitotta ki az ajtót, a segédmotoros nekiütközött

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Szabálytalanul kanyarodott balra, ketten súlyosan megsérültek

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki szabálytalanul kanyarodott balra 2020. júliusában a 8. számú főúton, Hosszúperesztegnél.

Súlyos baleset Hosszúperesztegen

A vádirat szerint a vádlott felhúzódott a kanyarodósávba, megállt, majd úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a főúton szemből érkező sértettnek, aki már féktávolságon belül közlekedett, amikor a vádlott a kanyarodást megkezdte, ezért még vészfékezéssel sem tudta volna elkerülni a balesetet.

A sértett jobbra kormányozta az autóját, sodródni kezdett, majd nekiütközött a vádlott gépkocsija jobb oldalának. A balesetben a sértett súlyos, jobb első utasa pedig maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett.

Nem nyíltak a légzsákok, de a képet látva ez nem meglepő

A Szombathelyi Járási Ügyészség közérdekű munka és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Érkező vonat oldalának hajtott a figyelmetlen sofőr

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Opeljével vonattal ütközött a vasúti átjáróban, 2021. januárjában Vassuránynál.

Gyorsan haladó vonatnak ütközött a figyelmetlen sofőr Fotó: 112Press

A vádirat szerint a vádlott nem vette észre a fénysorompó piros jelzését, ezért behajtott a vasúti átjáróba, ahol összeütközött a 116 km/óra sebességgel érkező személyvonattal.

Vonat oldalába hajtott Opel Vassuránynál

A balesetben senki sem sérült meg, azonban jelentős anyagi kár keletkezett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a figyelmetlen járművezetővel szemben.

 

Cserbenhagyás Sárváron

A Szombathelyi Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki elütött egy gyalogost, majd elhajtott a helyszínről 2021. februárjában Sárváron.
A vádirat szerint a vádlott a gyalogátkelőhelyen ütötte el a neki jobbról balra átkelő, és az úttesten már 1,8 métert megtevő gyalogost, aki felvágódott a motorháztetőre.

A vádlott észlelte a balesetet, azonban nem győződött meg arról, hogy a sértett megsérült-e, hanem elhajtott a helyszínről. A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a figyelmetlen járművezetővel szemben.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.