Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. január 28.

120 km/órával haladó vonat oldalába hajtott egy Opel Vassuránynál - nem sérült meg a sofőr

A Sopron felé közlekedő vonat oldalába hajtott egy személyautó csütörtökön délelőtt Vassurány határában. Az autó lepattant a vonatról és sem a személygépkocsiban, sem a vonaton nem sérült meg senki.

DSC_1681
 
Teljes útlezárás mellett tartott a helyszíni szemle és a műszaki mentés Vassuránynál, ahol 11 óra után néhány perccel a működő és tilos jelzést adó fénysorompó ellenére vonat oldalába hajtott egy Opel.
 
 
A személyautó Salköveskút felől tartott Vassurány irányába és a sofőr eddig tisztázatlan okból nem vette észre a piros jelzést.  A sínekre azonban már nem tudott ráhajtani, mert az érintett szakaszon 120 km/órás sebességgel haladó szerelvény odaért.
 
DSC_1636
 
Az autó így a vonat oldalának ütközött, a forgóváznál és a nagy sebességgel haladó szerelvény leborotválta a jármű elejét, de nem gyűrte maga alá az autót.
 
DSC_1655
 
A vészfékező vonaton kb. 50-en utaztak és senki sem sérült meg. A szerelvény 330 méterre állt meg a kereszteződéstől.
 
DSC_1667
 
A mentők megvizsgálták az autó vezetőjét, de nem kellett kórházba szállítani. A vonat azonban nem folytathatta az útját a rongálódás miatt. Az utasokat vonatpótló autóbusz szállította el, míg a szerelvényt Acsádon mellékvágányra állították.
 
DSC_1644

 

A műszaki mentésben szombathelyi tűzoltók segédkeztek. Információnk szerint az autó vezetője a soproni kórházban töltötte az éjszakát, felesége mellett, de még nem született meg a gyermekük.

DSC_1649

Így feltehetőleg a fáradtságnak is komoly szerepe lehetett abban, hogy a sofőr járművével nekiütközött a Sopron felé tartó vonat oldalának. Ha a baba ma megszületik, akkor ezután két születésnapot is ünnepelhet a család január 28-án.

A fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy személygépkocsi ma 11.07-kor Szombathely mellett, Vassurány területén - tájékoztatott Rázó László, a GYSEV szóvivője.- A gépjármű nekiütközött a Szombathelyről Sopronba közlekedő személyvonatnak. Az első vizsgálatok szerint személyautó vezetője könnyű sérülést szenvedett, a vonaton utazók közül senki sem sérült meg.

DSC_1686

A baleset vizsgálata idejére szünetelt a forgalom az érintett szakaszon, az utasokat Acsád és Szombathely között vonatpótló autóbuszok szállították. A vonatközlekedés 12.39-kor újraindult az érintett szakaszon, a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan áll helyre.

120-szal haladó vonat oldalába hajtott egy Opel Vassuránynál - nem sérült meg a sofőr




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.