Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Címlapkép: 112Press 2022. december 20.

Pénzbüntetést és eltiltást kaphat a súlyosan ittasan balesetet okozó, majd elhajtó asszony

A nő a Sorok utcában hajtott bele egy ház falába a Citroenjével még januárban, majd a csörgő-csattogó ronccsal olajfoltot húzva maga után elgurult a helyszínről. A rendőrök megtalálták és az ügyészség most vádat emelt ellene.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022. januárjában, Szombathelyen súlyos fokban ittasan vezetett személygépkocsit. A megvádolt nő – ittassága miatt – letért az
útról és egy lakóház falának ütközött, majd a sérült autóval elhajtott a helyszínről.

Az esetről akkor beszámoltunk és szemtanúk alapján megírtuk, hogy egy Citroen roncsával távozott az asszony, hátrahagyva a társasházban okozott kárt..

A Vas Megyei Főügyészség mai közleménye alapján a járási ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Gyalogátkelőhelyen ütött el gyalogost, vádat emeltek a sofőr ellen

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022. augusztusában, Szombathelyen egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen személygépkocsival elütött egy nőt.

A sértett az autó motorháztetejére, majd onnan az úttestre esett és a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el.

A sofőr megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, mert a gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a  gyalogosnak.

A járási ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.