Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2021. március 31.

Videón a súlyos baleset előzménye - Vádat emeltek a BMW volánjánál elalvó német férfi ellen

Dashcam felvétel örökítette meg az elalvó sofőr szemközti sávba áttérését. Egy járművezető még bravúrosan hárította az ütközést, de a mögötte haladó autóval frontálisan ütközött a BMW. A vétlen maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a német férfi ellen, aki áttért gépkocsijával a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a sértett autójával 2018 novemberében a 84-es főúton.

A vádirat szerint a vádlott egyenes útszakaszon tért át a szemközti sávba, ahol először egy szembejövő, és az ütközés elől az útpadkára húzódó Renault gépkocsihoz kapcsolt pótkocsi bal oldalának, majd a sértett által vezetett Volkswagen személygépkocsinak ütközött.

A sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett a balesetben. Az ütközés következtében a vádlott utasa is megsérült, ő hat hónapot elérő gyógytartamú, súlyos egészségromlásnak minősülő sérülést szenvedett.

A vétlen sofőr maradandó fogyatékosságot okozó sérülést szenvedett

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Az alvó sofőrrel robogó BMW közvetlenül a baleset előtt

A 112Press információja szerint a balesetet az okozta, hogy a német férfi elaludt a volán mögött. A balesetben ő is súlyosan megsérült. A biztonsági öve nem volt bekötve, de úgy tudjuk, hogy egészségügyi probléma miatt igazolással rendelkezett arról, hogy nem kell használnia az övet.

Szintén fontos momentum, hogy a magyar rendszámú Volkswagenben a frontális ütközés ellenére nem nyílt ki a légzsák.

A vétlen autójában nem nyílt a vezetőoldali légzsák a frontális ütközés ellenére - súlyosan megsérült a sofőr

Ok nélkül támadták a sötét autó vezetőjét

Első videónk megjelenése után többen is támadták, becsmérelték a dashcam felvételen látott sötét autó vezetőjét, mivel úgy gondolták, hogy megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

Ezért készítettünk akkor egy második videót is, amiben megmutattuk, hogy nem volt igazuk azoknak, akik válogatott kínokat kívántak a jármű vezetőjének.

Bízunk abban, hogy a meggondolatlan hozzászólók közül sokan levonták a megfelelő következtetést a későbbiekre nézve.

Frontális baleset Zsédenynél - elaludt a BMW német sofőrje
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.