Barion Pixel
Szerző: 112Press / Olvasói fotó: Kövesdi Jánosné 2020. május 10.

Buszmegállóba hajtott és oszlopot döntött egy Skoda Váton - elaludt a sofőr a volánnál

Két fiatalember aludt abban a Skodában, ami vasárnap reggel letért az útról és két oszlopnak is nekiütközött, mielőtt árokba csapódott Váton. Az egyik alvó a sofőr volt.

 

 
 
Több nagy csattanásra figyeltek fel Váton a Magyar László utcában, azaz a 86-os főút mellett lakók közül többen vasárnap reggel.
 
Baleset Váton - Olvasói fotó Kövesdi Jánosné
 
Egy Skoda tartott Szombathely irányába. A településre beérve a sofőr elalvása miatt  a jármű hosszan haladt a padkán, majd irányváltoztatás nélkül árokba hajtott.
 
cDSC_5673
 
A Skoda kb. 90 métert haladt az árokban, a sofőr ekkor már feltehetően görcsösen kapaszkodott a kormányba, hogy egyensen tartsa az autót, a fűből azonban előbukkant négy betonoszlop, a jármű vezetője pedig balra húzta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést. Ez majdnem sikerült, de az autó jobb oldala elkapta az egyik oszlop szélét.
 
cDSC_5646
 
A Skoda visszatért az úttestre és sodródni kezdett. Felhajtott a buszmegálló járdaszakaszára és 23 méter megtétele után kidöntött egy telefonpóznát. Erről lepattanva 10 centiméter távolságra elsodródott az útszéli kereszt mellett, kidöntve a körülötte léve lánckerítést és kitaposva a frissen ültetett virágokat.
 
cDSC_5677
 
A pózna kidöntése után újabb 20 métert tett meg az irányíthatatlan Skoda, ami átsodródott a Jókai Mór utca kereszteződésén, végül árokba csapódva állt meg.
 
DSC_5634
 
Az autóban két fiatalember utazott, éjszakai programból tartottak hazafelé, információnk szerint kölcsön autóval. Úgy tudjuk, hogy a sofőr nem fogyasztott alkoholt. A mentők a két fiatalembert kivizsgálásra kórházba szállították. Információnk szerint karcolásokkal megúszták a balesetet.
 
cDSC_5629a
 
Azt is a helybeliektől tudjuk, hogy mindkét fiatalembernek lemerült a telefonja, így nem tudtak volna segítséget hívni, ha településen kívül szenvednek balesetet.
 
cDSC_5635
 
Úgy tudjuk, hogy már csak néhány kilométerre voltak a fiatalok az úti céljuktól. Tegnapi cikkünkben is írtuk, mennyire veszélyes a fáradt vezetés. Az elalvásos balesetek jelentős része az úticél előtt nem sokkal következik be.
 
cDSC_5628
 
Ha már az utas is elaludt és nem tudja szóval tartani a sofőrt, akkor álmosság esetén nagyon ajánlott megállni és aludni egyet, majd ezután folytatni az utat, mert nem mindenki olyan szerencsés, mint a mostani baleset két érintettje.
 
DSC_5642

Az is csak a szerencse számlájára írható, hogy a sofőr nem hajtott bele másik autóba és senkit sem sodort el a buszmegállóban, illetve nem csavarodott fára az autójával.

Mutatunk két dashcam felvételt,amelyen volánnál elalvó sofőrök ütközés előtti pillanatai láthatól.

A külföldi vezető itt már aludt, az eredmény: súlyos baleset a 84-es főúton.

 

 

 

A zámolyi esetnél hosszan követhető, hogyan jut el a sofőr az alvás fázisába a volán mögött, hogy aztán fékezés nélkül rohanjon kamion alá a kocsijával.

 

 

 

Buszmegállóba hajtott és oszlopot döntött egy Skoda Váton - elaludt a sofő



 

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.