Szerző: 112Press 2019. december 18.

Kanyarodó John Deere ütközött előzésben lévő KIÁ-val Gércén - egy Audi és bicikli is összetört

Dupla pótkocsis John Deere traktor akart balra kanyarodni Gérce beltertületén, de éintőlegesen ütközött egy előzésben lévő KIÁ-val, ami ettől lerobogott az útról és a helyi COOP bolt lépcsőjének ütközött, de előtte befordított egy parkoló Audit is, ami megrongált egy kerékpárt.

Személyi sérülés nélküli, de tanulságos baleset történt szerdán Gércén. Egy Káld felé haladó KIA személyautó férfi vezetője egy Citroen kisáruszállító és egy dupla pótkocsis John Deere traktor előzésébe kezdett a Coop bolt közelében, a Kossuth Lajos utcában.
 
gerce_01
 
A traktor vezetője időközben megkezdte a balra kanyarodást, a traktor gumija érintőlegesen ütközött a KIA oldalával, az anyósüléstől kezdve. A KIA ettől irányíthatatlanul letért az útról, súrolt egy út szélén álló oszlopot, majd ütközött a bolt parkolójában álló Audival, amit befordított. Az Audi hátsó kereke maga alá gyűrte egy helyi asszony kerékpárjának a kerekét. A KIA a bolt lépcsőjének ütközve állt meg.
 
gerce_15
 
A balesetben személyi sérülés nem történt, szerencsére a bolt előtt éppen senki sem tartózkodott.
 
gerce_18
 
Először egyik fél sem ismertte el a felelősségét a balesetért. A Citroen vezetője a helyszínen maradt és szemtanúként elmondta, mit látott. Elmondása alapján lassan haladt a munkagép után, amikor a KIA előzésbe kezdtett, de az sem hajtott nagy sebességgel. A KIA már a második pótkocsit előzte, amikor a traktor megkezdte a kanyarodást. A traktor vezetője emlékei szerint használta az irányjelzőjét.
 
gerce_11
 
A baleset időpontjában a nap éppen szemből sütött az érkezőknek. A traktor vezetőjétől megtudtuk, hogy használt irányjelzőt és belenézett a tükörbe is, ahol nem látta az érkező autót, ezután kezdett kanyarodni.
 
gerce_05
 
Kisebb vita alakult ki a helyszínen, hogy ki mit látott. Használt-e irányjelzőt a traktoros, láthatta-e azt a KIA vezetője, mekkora lehetett a KIA sebessége, volt-e szemből érkező, aki később elhajtott a helyszínről, előzhetett-e szabályosan a KIA azon a szakaszon stb.?
 
gerce_14
 
Végül a traktort vezető férfi elismerte a felelősségét a balesetért, bár hozzátette, hogy ebben közrejátszott az is, hogy nem szeretne bíróságra járni és karácsony előtt senkinek nincs szüksége ilyen ügyre a nyakába és továbbra is meggyőződése, hogy kellő körültekintéssel kezdett bele a kanyarodásba. A traktornak érvényes biztosítása volt.
 

%%GALLERY%%


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.