Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press / Tánczos Mihály 2022. október 12.

Ittasan indult az iskolába a gyermekéért, sérüléses balesetet okozott - vádat emeltek a nő ellen

Az asszony májusban közepes fokban ittasan indult autóval a gyermekéért az iskolába. A szombathelyi Nyitra utcában felborult a Peugeot, a másik gyermeke pedig megsérült a balesetben. A sofőr ellen vádat emeltek. Videó.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022. májusában, Szombathelyen, a Nyitra utcában közepes fokban ittasan vezette Peugeot személygépkocsiját, amelyben kiskorú gyermeke is vele utazott.

A sofőr – az ittassága miatt – elveszítette az uralmát a járműve felett, ami egy szabályosan parkoló Mercedes személyautónak ütközött, majd az oldalára borult. A balesetben a biztonsági gyerekülésben rögzített kisgyermek nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Az anya egyébként másik gyermekéért indult, hogy elhozza őt az iskolából.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.