Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 01.

Útszéli abszurd - üvöltéssel mentett meg munkatársunk egy ittas férfit az elsodrástól

Sok baleseti beszámolónk tartalmaz helyszíni mellékzöngéket, olyan történéseket, amiket elsőre talán nehéz elhinni és azt sem egyszerű eldönteni, hogy az ember sírjon, vagy nevessen ezeken. Egy napokban történt esetet részletesen is megosztunk olvasóinkkal, bár nehéz visszaadni az "élményt".

Helyszínelhagyásos balesetnél dolgoztunk egy Vas megyei település határában, egy szűk úton, ami éppen egy nagy forgalmú főút terelőútvonalaként funkcionált. Időnként torlódás alakult ki, amikor két kamion próbált elhaladni egymás mellett, vagy amikor a teherjárművek odaértek az éles kanyarhoz és csak nehezen tudták bevenni azt a szemből érkező miatt.
 
A baleseti helyszín is elfoglalta az egyik sávot, de rendőrautók fényhídjának villogása jelezte a közlekedőknek, hogy oka van a lassú haladásnak.
 
Ebben a környezetben tűnt fel az út közepén egy nagyon vidám férfi, aki a világ összes jóságával az arcán tántorgott egy Toyota mellett, hogy aztán megkérdezze:
 
-Errefelé kell menni Csornára?
 
Munkatársunk közölte, hogy igen, de gyorsan üljön vissza a kocsiba, mielőtt elcsapja egy kamion.
 
-Oké. De errefelé kell menni Csornára? - tette fel a ravasz, fogós kérdést a férfi.
 
-Ülj már vissza! A ku...a életbe, ülj már vissza! - kiáltott ki egy asszony a lehúzott ablakon, aki a közvetlenségéből ítélve a felesége lehetett.
 
A férfi csitította az asszonyt, majd felénk fordulva, még mindig az út közepén tántorogva feltett egy váratlan kérdést:
 
-De erre kell menni Csornára?
 
Addigra már egy messzebb álló rendőr is odakiáltott a férfinak, hogy azonnal üljön vissza az autóba. A gyalogos megértően bólogatott, majd egy újabb, fontos kérdés merült fel benne, amit most nem közlünk, mivel arra vonatkozott, hogy vajon az útirány megfelelő-e egy Győr-Moson-Sopron megyei város, ún. Csorna eléréséhez?
 
Mielőtt elfelejtenénk, közben legalább hatszor elhangzott az "Ülj már vissza!" kiáltás is, amit színesített egy kamion hangkürtje, ami szintén ugyanezt jelenthette, kiegészítve valami nagyon vulgáris kifejezéssel.
 
Erre már egy rendőr is odaért és erélyesen utasította a mosolygó útkeresőt, hogy üljön vissza a gépkocsiba, amiben a sofőr hölgy arca már paprikavörös volt és ő is idegesen ütögette a kormányt. Miközben a rendőr kinyitotta a hátsó ajtót, addig munkatársunk az asszonynak próbálta elmagyarázni, hogy merre menjen a 84-es főútig, ahol Sopron felé kell kanyarodnia. Az információ azonban nem biztos, hogy elért a címzetthez.
 
-Ülj már be, a ku...a életbe! Ne csináld már! - kiáltott újra az asszony, férje pedig belekapaszkodott a rendőr által kinyitott ajtóba és azt végigtapogatva jutott el az utasfülke irányába. A rendőr közben a türelmetlen kamionvezetőnek jelezte többször, hogy álljon meg és ne próbáljon az árokparton elmenni a nyitott ajtajú Toyota mellett.
 
-Csináljatok már valamit, elkések, két perc és kifutok az időből - ütötte kiabálva a kormányt a kamionsofőr és az arcáról le lehetett olvasni, kit hova kíván.
 
A részeg közben az egyik lábát betette a Toyotába, miközben erősen kapaszkodott az ajtóba. A felesége a kamionsofőrrel folytatott kiabálást már nem viselte el, örült, hogy férje egyik testrésze megérkezett és gázt adott.
 
-Hö! Hő-hő-hö! - jelezte az ittas férj, hogy valami nincs rendben.
 
-Álljon meg, álljon meg, most! - járult hozzá az ezzel az üvöltéssel már elhíresült munkatársunk a hely atmoszférájához és tenyerével rácsapott az autó tetejére. Az asszony a fékbe taposott és akkor látta, hogy a férje még félig kilóg az autóból.
 
-Szálljon be azonnal! - utasította az üvöltésre megforduló rendőr a férfit, aki azonban nem mozdult.
 
-Nem tudok. Rájárt a lábamra!  - mondta keservesen, de sok szeretettel a hangjában.
 
-Mit csináltál??? - kérdezte a pánik határán a lángvörös arcú asszony, pedig ez esetben ő volt a hunyó. A rendőr megkönnyebbülve látta, hogy csak a férfi papucsára gurult rá a kerék, nem kell mentőt hívni a helyszínre. Legalábbis még... A férfi ugyanis nem tudta kihúzni a lábát a papucsból, ahhoz az kellett, hogy az autó egy kicsit előre guruljon.
 
A férfi papucsa a kerék alá szorult
 
-Csak egy nagyon kicsit guruljon előre, csak lassan. Képes rá? - hangzott el a kérdés, a sofőr pedig második próbálkozásra végrehajtotta a lábmentő feladatot.
 
A férj szerencsésen behömbölödött a hátsó ülésre, munkatársunk betette a papucsot az autóba, közben a rendőr bekapcsoltatta a férfi biztonsági övét és még egy "állj!" jelzést adott a kormányt csapkodó kamionsofőrnek.
 
A Toyota végre elindult Csorna irányába, mögötte egy késésben lévő monstrummal.
 
A rendőr arcán nem látszott különösebb meglepetés, miközben visszatért a nyomrögzítéshez. Ez is egy átlagos munkanap...

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.