Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Gotó, videó: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 15.

Vádat emeltek az ittasan, vezetői engedély nélkül fának hajtó férfi ellen

A szombathelyi Parkerdő büféje mellett szenvedett balesetet a férfi egy vastag törzsű fának hajtva 2022. áprilisában. A segítőinek elmondta, hogy alkoholt ivott vezetés előtt, gyereket került ki és nem kell mentőt hívni, majd nem sokkal később összecsuklott. Vádat emeltek ellene, ahogyan az ellen a férfi ellen is, aki leütötte a feleségét, mert egy idegen férfival chatelt telefonon.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022. áprilisában, Szombathelyen közepes-enyhe fokban ittasan vezette a gépkocsiját.

Az ittas férfi – aki vezetői engedéllyel sem rendelkezik – egy jobbra ívelő kanyarban letért az úttestről és egy fának ütközött.

Az övet nem használó férfi kifejelte a szélvédőt az ütközéskor

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

DSC_4914

Az ügyészségi tájékoztató nem tér ki arra, hogy valóban gyermek miatt húzta-e félre a kormányt a sofőr, azonban ebben az esetben teljesen mindegy, hogy mit akart kikerülni, mivel ittasan, vezetői engedély nélkül vezetve okozott személyi sérüléses balesetet.

DSC_4916

Leütötte a feleségét, mert mással csevegett

A Sárvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 februárjában, a lakóházuk udvarán megütötte a feleségét, mert egy idegen férfival csetelt a telefonján. A sértett a bántalmazás
következtében az eszméletét is elveszítette és nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.