Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. október 04.

Ittas sofőr VW-je ütközött Seattal a határ közelében, Bozsoknál - nem stimmelt a vétlen sofőr elbeszélése

Egy ideig nem volt egyértelmű, hogy mi és hogyan történt, de később összeállt a kép és kiderült, hogy a vétlen sofőr nem szándékosan nem mondott igazat a baleset körülményeiről. Az ittas sofőr még ittasabb utasa először kiabált egy kicsit az egyik rendőrrel, majd átballagott a határon.

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt hétfőn este Bozsok és a határátkelő között, a határtól kb. 150 méterre.
 
Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
 
Egy magyar rendszámú Seat haladt a határ felől Bozsok irányába, majd ütközött egy szemből érkező, Ausztria felé tartó osztrák rendszámú Volkswagennel.
 
A balesetben a Seatot vezető fiatal nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
 
Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
 
Ő a kórházba szállítása előtt elmondta, hogy a másik autó tért át a sávjába, emiatt ütköztek. A magyar sofőr állítása szerint ő nem tért át a menetirány szerinti bal oldalra.
 
A VW-t vezető 68 éves osztrák férfinél alkohol fogyasztását jelezte a szonda, ezért őt előállították vérvételre. Az utasa a helyszínen tartózkodók elmondása alapján üvöltözött egyet az egyik rendőrrel, majd eltűnt. (Mivel az egyik szemtanú elmondása alapján meglehetősen instabil volt a mozgása, ezért éjszaka a keresésére indultunk, nehogy az árokban fekve kihűljön, de kiderült, hogy átsétált a határon és osztrák rendőrökkel beszélgetett.)
Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
 
Szombathelyi baleseti helyszínelő érkezett az esethez és sokáig vizsgálta a helyszínt, mert az elmondottak alapján nem állt össze a kép. A látottak alapján ugyanis a Seat tért át a szemközti sávba és ott ütközött az ittas sofőr által vezetett gépkocsival. A járművek lehelyezkedése azonban így sem stimmelt.
 
Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
 
Később kiderült, hogy a helyszínt több ponton is megváltoztatták. A VW-vel arrébb járt a sofőr és a nagyobb törmelékeket is eltakarította, azokat betette a csomagtartóba. Sokadszorra is felhívjuk a figyelmet arra, hogy sérüléses balesetnél, vagy olyan szituációkban, amikor a felek nem tudnak megegyezni nem szabad megváltoztatni a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig, ezután pedig addig az időpontig, amíg erre engedélyt nem ad a rendőr.
 
A helyszínelő végül súrlófény segítségével felfedezett egy sodródásnyomot az aszfalton, amit hozzá lehetett kapcsolni a VW-hez Ez alapján állt össze a kép. Kiderült, hogy a balra ívelő kanyarban valóban a VW tért át a szemközti sávba, a szemből érkező Seat vezetője pedig valószínűleg ijedtében balra rántotta a kormányt. A feleszmélő okozó jobbra kormányozott és már a saját sávjában ütközött az elkerülő manővert végrehajtó Seattal, amit hátra lökött. Ennek megfelelően az apró törmelékek túlnyomó részes a VW sávjának közepén volt.
 
Ittas sofőr Volkswagenje ütközött Seattal a határátkelő közelében, Bozsoknál
 
Ez alapján tehát a magyar sofőr is áttért a szemközti sávba, de erre az ijedtségtől már nem emlékezett és nem azért állította az ellenkezőjét, mert hazudni akart. A helyszínre visszaszállított okozó szintén elismerte, hogy ő tért át a menetirány szerinti bal oldalra a kanyarban.
 
Úgy tudjuk, hogy a férfi sört ivott egy bozsoki fogadóban, a határ mentén és innen csak pár perc lett volna a határátkelő. Ausztriában nincs zéró tolerancia, 0,5 ezrelék véralkoholszint felett büntetnek a rendőrök és jó eséllyel a sofőr ebbe még "belefért" volna.
 
Az osztrák sofőr nézi elgondolkodva az autókat
A helyszíni szemle ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett szakaszon. Az osztrák rendőrök sem engedték át az érkezőket Magyarországra. Kerülni Bucsu, vagy Kőszeg felé lehetett.
Hirdetés - Rádió1 Taxi Szombathely
A bozsoki átkelő a német Tetthely (Tatort) sorozatban
 
Érdekesség, hogy a német Tatort című bűnügyi sorozat 914., Paradies című részében kétszer is feltűnik a bozsoki határátkelőhely. A sztori szerint osztrák nyugdíjasok csempésznek drogot Magyarországról, hogy így egészítsék ki csekély nyugdíjukat. Viszlát, Magyarország!
De vissza a határátkelőhöz: a filmben a nyugdíjasok érkezésekor és a távozáskor is szembe halad a buszuk a forgalommal a kihalt határátkelőhelyen, de ennél is érdekesebb, hogy reggel és este is nyugaton süt a nap az ország ezen csücskében, ahogy a korábban bemutatott videó végén is látszik.  

 

 

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.