Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2020. október 29.

Mégis volt másik utas a halálos szombathelyi balesetnél - vádat emelt az ügyészség

Ittas, rovott múltú férfi vezette azt a KIA személyautót, ami oszlopnak ütközött a szombathelyi Zanati úton. A hátsó ülése utazó nő nem sokkal a kórházba szállítás után meghalt.

A balesetről a 112Press beszámolt, később azonban megírtuk azt is, hogy a járműnek lehetett egy másik utasa is, aki elhagyta a helyszínt. A rendőrség ezt nem erősítette meg (igaz, nem is cáfolta), emiatt komoly, vulgáris szavaktól sem mentes kritikát kaptunk néhány hozzászólótól, amiért a "kattintás érdekében kitaláltuk ezt a sztorit, nem törődve az áldozat hozzátartozóinak érzéseivel".  Egy év elteltével az ügyészség megerősítette  a 112Press által leírtakat. Valóban volt egy utas, aki a sérültekkel semmit sem törődve elhagyta a helyszínt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halált okozó ittas vezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki súlyos fokban ittasan lámpaoszlopnak ütközött 2019. októberében Szombathelyen és az egyik utasa meghalt a balesetben. A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja a jármű
másik utasát.

A vádirat szerint a vádlott egy szórakozóhelyről indult el a baleset éjjelén, és két utast vitt az autóval, egyikük elől ült a járműben, a másik utas pedig hátul foglalt helyet, és nem csatolta be a biztonsági övet.

Halálos baleset a Zanati úton


A vádlott 56-58 km/h sebességgel haladt a Zanati úton a belváros irányába, amikor egy enyhén jobbra ívelő kanyarban ittassága miatt letért az útpadkára, és nekiütközött a villanyoszlopnak.


A vádlott és elöl ülő utasa súlyos sérülést szenvedett a balesetben. A hátsó utas, aki az első és a hátsó ülések között feküdt a balesetet követően, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elhunyt röviddel a kórházba szállítását követően.


Az elöl ülő utas kiszállt a járműből a baleset után, és elgyalogolt a helyszínről, anélkül, hogy az autóban maradt, súlyosan sérült járművezetőnek és az életveszélyesen sérült hátsó utasnak segítséget nyújtott volna, továbbá a mentőket sem értesítette.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a jármű vezetőjével szemben végrehajtandó börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását indítványozta, míg a helyszínt elhagyó utassal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.