Szerző: Szombathelyi Járási Ügyészség / 112Press 2019. május 09.

Vádat emelnek az idős asszonyt halálra gázoló fiatal nő ellen - Időben észrevette a gyalogost, de túl gyorsan hajtott

A fiatal nő a megengedett sebesség kb. kétszeresével hajtott Szombathelyen. A megengedett sebességgel meg tudott volna állni a gyalogos előtt, így azonban még 60 km/óra körüli sebességgel ütötte el a 40-es szakaszon.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt el egy gyalogost 2018. júniusában Szombathelyen.
 
 
A vádirat szerint a fiatal felnőtt vádlott személygépkocsival közlekedett Szombathelyen, a kámoni városrészen, a borult idő ellenére jó látási viszonyok között egy júniusi délelőtt. A vádlott útvonalát kijelölt gyalogosátkelő keresztezte, amin a kutyáját sétáltató, idős sértett jobbról megkezdte az átkelést.
 
DSC_1901
 
A vádlott lakott területen, 40 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 78-86 km/h sebességgel közelítette meg a kijelölt gyalogátkelőhelyet.
 
A 40-es tábla nem véletlenül van kint az utcában
 
A vádlott megfelelő távolságból észrevette a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelő sértettet, vészfékezett, azonban eltúlzott sebessége miatt nem tudta megállítani a járművet és 59-65 km/h sebességgel elütötte a kijelölt gyalogátkelőhelyen már több mint két métert megtevő sértettet.

 Helyszínelés felhőszakadásban

A sértett meghalt a helyszínen. A vádlott lassítással is meg tudott volna állni a baleset helye előtt, ha a megengedett sebességgel közlekedik.
 
DSC_1973
 

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.