Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. március 11.

Vádemelés a csörötneki halálos gázolás ügyében

2014 nyarán halálra gázolta a gyalogost, majd elhajtott.

A nyomozás adatai szerint egy csörötneki nő közlekedett a személygépkocsijával 2014. június 22-én 1 óra 30 perc körüli időben. A járművezető kondorfai utasával a 8-as számú főútvonal felől Csörötnek irányába halad, amikor az út 17 km + 333 méterszelvényében elütötte a vele azonos irányban, a menetiránya szerint az úttest jobb szélén gyalogosan közlekedő két személyt. A baleset következtében egyikük a helyszínen életét vesztette, a másik gyalogos könnyű sérülést szenvedett. Az ütközést követően a személygépkocsi vezetője és utasa a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

dsc_0075_5

A balesetet követő másfél órán belül a Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai megtalálták a balesetet okozó járművet és elfogták a fenti cselekménnyel megalapozottan gyanúsítható, 39 éves K. Gyöngyi csörötneki lakost, valamint utasát az 51 éves H. László kondorfai lakost. A nyomozás során kiderült, hogy a baleset bekövetkezésekor a gépjárművezető alkoholos befolyásoltság alatt állt. A gépjárművet vezető nőt járművezetés ittas állapotban bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett, míg férfi utasát segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

dsc_0051_0

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték és a keletkezett iratokat a napokban a Szombathelyi Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldték.

dsc_0077


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.