Barion Pixel
Szerző: TM 2018. június 24.

Halálra gázolta egy Honda a kutyáját sétáltató idős asszonyt

Kijelölt gyalogátkelőhelyen kelt át kutyájával egy 74 éves asszony Szombathelyen, a Muskátli utcában, amikor a belváros felől érkező Honda elgázolta. Az asszony életét már nem lehetett megmenteni, súlyos fejsérülésébe a helyszínen belehalt.

DSC_1901

 

A személyautót vezető fiatal nő a nyomok alapján későn észlelte a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogost és már hiába vészfékezett, nem tudta elkerülni a balesetet. A 74 éves asszony a szélvédőre csapódott és az ütközés helyétől kb. 17 méterre zuhant az aszfaltra. Nagyon súlyos fejsérülésébe a helyszínen belehalt.

 

 
A 40-es tábla nem véletlenül van kint az utcában
 
A baleset helyszínén 40 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, ráadásul a Honda érkezésének irányából már kb. 200 méterrel a baleseti helyszín előtt, az előző gyalogátkelőhelynél van kint a tábla. A féknyom alapján biztosra mondható, hogy a Honda túllépte a megengedett sebességet. Véglegeset majd a kirendelt igazságügyi szakértő mond, aki fékpróbát is végzett a helyszínen, miután a műszereit beállította.
 
Helyszínelés felhőszakadásban
 
A helyszínelést felhőszakadás nehezítette.
 
Több közelben lakóval is beszéltünk, akik egymástól függetlenül elmondták, hogy állandó problémát jelentenek az utcában száguldó autók, mivel a szombathelyi elkerülő kezdő szakaszáról van szó. Emiatt sok autós már a körforgalom után felgyorsít 80-90-re, vagy akár még gyorsabbra, pedig több tábla is figyelmeztet a gyalogátkelőhelyekre.
 
DSC_1907
 
A baleset helyszínének közelében tudtunk beszélni az elhunyt hölgy egyik közeli hozzátartozójával is, aki megrendülten mesélte, hogy rokona minden nap 9 óra után indult sétálni a 13 éves tacskóval, Picúrral. Most azonban a szokottnál tovább maradtak. Amikor megszólalt a csengő, akkor a rokonnak rossz előérzete támadt, mivel az ajtó nem volt bezárva és amikor meglátta a rendőröket, egyikőjük kezében hozzátartozója igazolványával, akkor majdnem összecsuklott. Mint mondta, azonnal tudta, hogy nagy baj lehet, hiszen ha csak rosszullét miatt elvisz valakit a mentő, akkor vele viszik az igazolványát is.
 
DSC_1973
 
A tacskó információnk szerint nem sérült meg, hosszan ült a járda szélén és várta az úttesten fekvő gazdáját. Egy idő után valaki egy kartondobozt vitt a kutyának, majd menhelyre vitték az ebet. (Frissítés: a kutya is súlyosan megsérült, az állapota válságos.)
 
DSC_1912
 

A helyszínelés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben, a forgalmat elterelték.

DSC_1976


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.