Barion Pixel
Szerző: TM 2017. november 26.

Útszéli történetek: Tudom, hogy amikor elindult, még világított

A baleseti helyszínekről már többször közöltünk olyan apró történeteket, amelyek ugyan nincsenek összefüggésben az adott balesettel, de tanulságosnak találtuk. Folytatjuk a sort.

Hajnali, kisebb baleset utáni helyszínelés. A forgalom egy sávon haladhat, forgalomirányítóra nincs szükség, kevés autó jár még erre.
 
A helyszínelő egymaga dolgozik, fényképez, helyszínrajzot készít, majd egyszer csak kilép egy érkező autó elé és megállítja.
 
-Jó reggelt kívánok! - mondja hangsúlyosan, de vidáman az ablakot éppen letekerő sofőrnek és még tiszteleg is hozzá. - Tudom, hogy amikor elindult, akkor még minden lámpája világított, de közben a jobb első tompítottja kiégett. Sürgősen meg kellene nézetnie...
 
DSC_2367a
 
A sofőr értetlenül néz, nem igazán érti, mi a baja a rendőrnek, vagy mit akar tőle.
 
-Rendben, akkor elmondom még egyszer. Tisztában vagyok vele, hogy indulás előtt ellenőrizte az autója világítását, de most nem világít a jobb első tompítottja. Tehát mielőbb cserélni kellene. Nem arról van szó, lehelyszínelem én, ha úgy adódik, de...
 
A sofőrnek végre leesett, hogy itt nem szórakoznak vele, hanem finoman figyelmeztetni próbálja a rendőr, így megköszöni a figyelmeztetést.
 
-Nem kell megköszönni. Szolgálunk és védünk! Balesetmentes közlekedést! - zárja le a beszélgetést a helyszínelő.

Csak Gotthárdra megyek!
 
Egy másik helyszínen teljes útlezárás mellett zajlik a helyszínelés, le kell hajtani az egyszámjegyű főútról és párhuzamos úton lehet tovább menni. A legtöbb sofőrnek ez nem okoz gondot, de természetesen mindig vannak, akik ilyenkor bepánikolnak a megszokottól, vagy a GPS által javasolttól eltérő útvonaltól
 
cs1

Egy fiatalember azonban nem esett kétségbe az úton keresztbeálló rendőrautótól és a terelőkúpoktól. Észrevette, hogy autója éppen átfér két ilyen kúp között, ami számára azt jelentette, hogy ha átfér, akkor mehet. A Lada valóban átfért a szűk helyen és az első rendőr heves integetését talán még elismerésnek is vehette a férfi, de pár méterrel arrébb újabb rendőrök indultak meg a kocsija felé, ekkor azért már megállt, hogy megtudja, mit akarnak tőle.
 
cs3

-Csak Gotthárdra megyek! - eresztett meg egy mosolyt a rendőrökre, miután letekerte az ablakot.
-Itt? Le van zárva az út! Nem vette észre?
-De, de én csak Gotthárdra megyek! -ismételte meg a fiatalember és a kezével mutatta is az irányt, ha a rendőrök esetleg nem értenének a szép szóból. Ezzel elnyert egy ellenőrzést, alkoholszondával.
 
cs2

Úgy tudjuk, hogy nem volt ittas és figyelmeztetéssel megúszta, de a visszafordítást nem úszta meg, hiába mondta el többször is, hogy ő "csak Gotthárdra megy".
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.