Barion Pixel
2018. június 04.

Üres bombatestet találtak egy feltöltött bombatölcsérre épült játszótér mellett

Feltehetőleg második világháborús, 250 kilogrammos üres bombatestet találtak Szombathelyen az Erkel Ferenc utcában, ároktisztítási és vízművel kapcsolatos munkálatok közben.

Üres bombatestet találtak Szombathelyen - fotó: Tánczos Mihály

 

 

 

A bombatestről információink szerint először azt hitték, hogy cső, majd ezután látták, hogy esetlegesen veszélyes robbanószerkezetet fordított ki a munkagép. A rendőrség lezárta az Erkel Ferenc és a Dukai Takách Judit utcák érintett szakaszát és értesítették a tűzszerészeket, akik megállapították, hogy üres bombatestről van szó, azaz veszélyt nem jelent a környezetére.
 
Üres bombatestet találtak Szombathelyen - fotó: Tánczos Mihály
 
A bombatestet teherautóval szállították el a helyszínről. Fotónkon jól látszik a szerkezet.
 
Üres bombatestet találtak Szombathelyen - fotó: Tánczos Mihály
 
Újperint környékét komoly bombatámadás érte. A tó és a téglagyár környezetében sok felrobbant és fel nem robbant eszköz került már elő. A mostani bombatest feltalálási helye mellett egy egyszerű játszótér található, amit egy feltöltött bombatölcsérre építettek.
 
DSC_1108
A második világháború végén a németek által hátrahagyott haditechnika nagy része a szemfüles környékbelieknél landolt, akik hosszú ideig szereztek plusz bevételt abból, hogy MÉH-telepekre hordták a repülőgép-alkatrészeket, a felrobbant, vagy házilag hatástalanított robbanószerkezetek fém részeit. Beszéltünk olyan közelben lakóval, aki már a 2000-es években adta el az utolsó repülőgépajtót, amit a kertjében őrzött.
 
DSC_1097
A szombathelyi szóbeszéd szerint ha valaki mélyebbre ás a városban, akkor két dolgot találhat: római leleteket, vagy világháborús robbanószerkezetet.
 
DSC_1095
DSC_1111

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.