Barion Pixel
2015. augusztus 18.

Aknagránátért jöttek, mást találtak a tűzszerészek Szombathelyen

Csőfektetési munkák zajlottak a szombathelyi Bajnok utca egyik házánál, amikor közvetlenül a házfalnál egy rozsdás lövedéknek tűnő tárgy bukkant elő a földből.

A házbeliek értesítették a hatóságokat, akik lefedették a gödröt és értesítették a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészeit. A szakemberek kiérkezéséig rendőrök,  a Claudius- és a Százhold Polgárőr Egyesület tagjai őrizték a feltételezett robbanószerkezetet.


Információink szerint ha a tűzszerészek megállapítják, hogy éles robbanószerkezetről van szó, akkor az utca környező házaiból távozniuk kellett volna az ott lakóknak a mentesítés végéig és az utcát is lezárta volna a rendőrség.

 

A fővárosból érkező tűzszerészek a rendőröket is elküldték a közelből a földből előbukkant tárgy első vizsgálatakor, majd nem sokkal később megjelentek és közölték: nincs szükség kiürítésre. Egyikőjük a kezében hozta a különös alakú valamit, amiről kiderült, hogy egy fatörzsdarab.

Aknagránát helyett fát találtak a tűzszerészek Szombathelyen



A képek láttán biztosak vagyunk abban, hogy első ránézésre senki nem mondta volna meg, hogy ez egy fadarab, amikor elé kerül egy gödör mélyén, földbe ágyazódva. Nemrégiben éles aknagránát került elő egy szombathelyi építkezésen, a szerkezet videónkban megtekinthető.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.