2016. április 26.

Gránátot fordított ki a kapa Szombathelyen - biztosítószege volt a göröngynek

Veteményezéshez akart feltörni egy régóta megműveletlen területet egy szombathelyi férfi. A rotációs kapa azonban nem csak téglát és betondarabokat fordított ki, hanem egy kézigránátot is.

A tűzszerészek viszonylag gyakran járnak Szombathelyen, ahol a tapasztalatok is alátámasztják azt a vélekedést, miszerint ha valaki ásni kezd egy tetszőleges területen, akkor vagy világháborús lőszereket és robbanószert, vagy római romokat talál. Ezúttal az előbbihez volt szerencséje egy szombathelyi férfinak.

Gránátot fordított ki a kapa Szombathelyen 2.

A Saághy István utcában egy korábban lebontott garázs mögötti területen, a sokak által mézeskalács-házikónak nevezett épület közelében akart veteményezni a terület tulajdonosa, ezért rotációs kapával állt neki a földmunkának, a bokrok kivágása után. A kapa sorban fordította ki a beton- és tégladarabokat. A férfi időnként ezeket kiszórta a föld szélére, hogy megtisztítsa a területet. Az egyik alaktalan göröngyöt azonban furcsának találta, kicsit megkapargatta és akkor derült ki, hogy az feltehetőleg egy kézigránát, mivel előbukkant a biztosítószeg is.

Gránátot fordított ki a kapa Szombathelyen 1.

A férfi nem esett pánikba, letette a harci eszközt a hagymák tövébe és biztonságos távolságból hívta a 112-őt.

A rendőrök értesítették a tűzszerészeket, akik átvizsgálták a területet, de a megtalált kézigránáton kívül nem találtak egyéb robbanószerkezetet. Találtak viszont szegeket, rozsdás konzervdobozt, pántot.

A tűzszerészek az F-1 típusú szovjet kézigránátot elszállították - tájékoztatta a 112Press-t Várkonyi Melinda százados, a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredkommunikációs tisztje.

Gránátot fordított ki a kapa SzombathelyenHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.