Szerző: OMSZ 2021. május 31.

Újraélesztés a lakodalomban - száraz aprósüteményt nyelhetett félre, vagy morzsát szívott be a vendég

Egy Vas megyei településre riasztották a mentőket szombaton délután, ahol egy férfi száraz aprósütemény fogyasztása után köhögni kezdett, kiment az udvarra és összeesett.

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán. A 112Press információja szerint az esküvő vendége nem akarta köhögésével zavarni a násznépet, ezért kiment a szabadba, majd egy melléképület mellett összeesett. A férfi lábát látta meg néhány vendég és azonnal siettek segíteni. Addigra már nem volt légzése a férfinak.

Az OMSZ bejegyzése szerint a meghívottak közt volt egy szabadnapos orvos, aki megvizsgálta a beteget és azonnal megkezdte az újraélesztését. A kiérkező mentők átvették és folytatták az ellátást, ami hamar eredményre vezetett. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a pórul járt férfit.

Az újraélesztett férfival robognak kórházba a mentők a 87-es főúton, 17.15-kor

A 112Press úgy tudja, hogy az újraélesztett férfi aznap elhagyhatta a kórházat. Ez nagyban köszönhető az esetet észlelők gyors helyzetfelismerésének, az azonnal megkezdett újraélesztésnek és a mentők munkájának is.

Képünk nem illusztráció, az újraélesztett beteggel robog kórházba a mentő a 87-es főúton, előtte a mentőorvosi kocsi (MOK).


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.