Szerző: Fotó: Szombathely Város Önkormányzati Tűzoltósága / 112Press 2019. szeptember 22.

Nagy bajszú szombathelyi tűzoltók az ezredfordulón készült csoportképen

Egy első ránézésre különösnek tűnő csoportképpel köszöntötték kollégái Fejes József nyugállományú tűzoltó alezredest. A kép gyanús első ránézésre, de kiderült, hogy nem fotómanipuláció után lett ilyen.

A Facebookon megosztott fotóhoz sokan hozzászóltak, különböző vezetéknevű tűzoltóktól érkezett az "Isten éltessen, Apu!", "Boldogságosat, Apu!" stb. üzenetek. Ez ugyanannyira gyanús volt, mint a markáns bajszok a csoportképen.
 
Szombathely Város Önkormányzati Tűzoltósága (cca. 2000.)
 
Utánakérdeztünk az előzménynek és kiderült, hogy a fotó nem képmanipuláció (pl. Photoshop) eredménye, A felvétel 2000. környékén készült Szombathelyen és a látszat ellenére mindössze egy tűzoltónak van eredeti bajsza, a most 62. születésnapján felköszöntött Fejes Józsefnek, aki akkor főhadnagyként szolgálatparancsnok volt Szombathely Város Önkormányzati Tűzoltóságán. A képen a fia is szerepel, aki azóta is aktív tűzoltó.
 
Fejes József nyá. tűzoltó alezredes egy vasvári ünnepségen
 
A tréfás képen egyértelműen Fejes József jellegzetes bajszát figurázzák ki bajtársai egy tűzoltó sportnapra felkészülés közben, álbajusszal. (Az eredeti bajusz tulajdonosa a felső sorban jobbról a harmadik.) Az egyik bajusz mögött ott láthatjuk Szombathely jelenlegi tűzoltóparancsnokát is.  Az "apu" megszólításnak is története van, de azt egyelőre nem ismerjük.
 

Baleset helyszínén

A nyugállományú tűzoltó alezredes egyébként a mai napig akítv, a vasvári önkéntes tűzoltókkal vonul, számos káresemény helyszínén találkoztunk már vele. Ezúton is jó egészséget kívánunk neki!

Baleset helyszínén
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.