Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. május 17.

Tisztességesen helytálltak a vasiak a VI. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon

A lépcsőfutó versenyen szép eredményeket értek el a vasi tűzoltók, dobogós helyezést is hazahoztak.

2018.05.16.lépcsőfutás

Hatodik alkalommal rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Turul Lépcsőfutó Bajnokságot május 16-án. A versenyen az indulóknak 419 lépcsőfokon felfutva kell feljutniuk a Turul Emlékmű csúcsára, ahol a célba érkezést követően a jól megérdemelt pihenés várta őket. A gyönyörű panorámájáról híres versenyen több mint 190 versenyző küzdött a legjobbaknak járó helyezésekért. A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt.

2018.05.16.lépcsőfutás

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett versenyt Janics Csaba tűzoltó ezredes, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg, majd Cserna Judit aerobik edző tartott bemelegítést a védőfelszerelésben induló tűzoltók és civilek számára.

2018.05.16.lépcsőfutás

A nagy küzdelemben azon versenyzők, akik idén is elsők lettek, a BioTechUSA felajánlásával összeállított csomagot vehettek át Szabó Melinda fitness világbajnoktól.

2018.05.16.lépcsőfutás

Az első hat helyezett oklevéllel, a dobogósok éremmel és trófeával is gazdagodtak, amelyet Kisvárdai Istvánné tűzoltó ezredes gazdasági igazgató-helyettes nyújtott át a versenyzőknek. A helyezetteknek Markos Zoltán tűzoltó ezredes az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület (OKSE) elnökség tagja gratulált.

2018.05.16.lépcsőfutás

A lépcsőfutó versenyről a Vas megyei indulók szép eredményekkel térhettek haza. A 30-40 éves korosztályban, tűzoltó védőruhás kategóriában Imre Balázs, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltója harmadik helyezést szerezte meg.

2018.05.16.lépcsőfutás

Visszatérő, eredményes versenyzőként különdíjat vehetett át Kádárné Beke Gabriella tűzoltó hadnagy, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség főelőadója, aki a 30-40-es korcsoportban, összetettben a hetedik helyen ért célba, a katasztrófavédelem színeiben, korcsoportjában egyetlen induló volt.

2018.05.16.lépcsőfutás

Mersich Miklós, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke 18-29-es korcsoportban, tűzoltó védőruhás kategóriában tizedik helyet szerezte meg az embert próbáló versenyen.

2018.05.16.lépcsőfutás

Balról jobbra: Mersich Miklós, Kádárné Beke Gabriella, Imre Balázs.

2018.05.16.lépcsőfutás

2018.05.16.lépcsőfutás

2018.05.16.lépcsőfutás

Fotó: Kádárné Beke Gabriella tűzoltó hadnagy/Szombathely KVK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.