Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. október 06.

Gyorsak a vasi tűzoltók lépcsőfutásban

Október 3-án ismét Budapest adott otthont a Lépcsőfutó Országos Bajnokságnak.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Tűzoltószövetség és a Budapesti Tűzoltószövetség közös szervezésében megrendezett verseny – melyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói is szép eredményeket értek el – nevezési díjának egy részét jótékony célra ajánlották fel: a pénzt az A Kis Túlélő Alapítványhoz juttatják el a szervezők.
lepcsofuto2

Fotó: Pintér Richárd tű.őrgy., Sárvár HTP

A bajnokságot ezúttal is a hagyományos fővárosi helyszínen, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében rendezték meg. Itt kellett a résztvevőknek teljes felszerelésben – bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel – felfutniuk a 23. emeletre.

A megmérettetésre idén kétszáz tűzoltó nevezett, közülük negyvenen párban indultak. Mindez azt jelenti, hogy a párosnak úgy kell felfutnia az egyetem épületének legfelső emeletére, hogy legfeljebb egy lépcsőfordulónyit távolodnak el egymástól. Éveik száma szerint korcsoportokba rendezték az indulókat, és természetesen a hölgyek és az urak külön kategóriában álltak rajthoz.
  lepcsofuto1
Fotó: Pintér Richárd tű.őrgy., Sárvár HTP

A megmérettetésen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát, a Sárvári és Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói mérték össze állóképességüket a többi versenyzővel.

Iszak Gábor és Sági András, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói párosban kategóriájuk negyedik helyezését érték el, míg Vass Ferenc és Dala Tamás, szintén a sárvári tűzoltók, ugyanezen kategóriában a nyolcadik helyen végeztek. Egyéni versenyben Vass Ferenc tűzoltó törzsőrmester korcsoportja hatodikjaként végzett. Ugyancsak egyéni versenyben indult a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából Horváth András Attila tűzoltó zászlós, aki – a többi versenyzőhöz hasonlóan – gyorsan szedte a lábát, így csupán egy hellyel maradt le a dobogóról. Horváth András Attila egyéni összetettben a több mint száz induló közül szintén az előkelő negyedik helyen végzett.

 

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.