Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. május 13.

Vasi sikerek a Turul Lépcsőfutó Bajnokságon

Negyedik éve rendezi meg a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Turul Lépcsőfutó Bajnokságot, melyen a korábbiakhoz hasonlóan Vas megye is képviseltette magát: Sárvárról és Szombathelyről is indultak tűzoltók Tatabányára, hogy meghódítsák a csúcsot.

Az idén is azt a bizonyos 419 lépcsőfokot kellett meghódítani a megmérettetésre érkezőknek, amelyek a Turul Emlékmű csúcsára vezetnek. A nem kis kitartást, kitűnő erőnlétet és küzdőszellemet igénylő versenyen a magas szintemelkedéssel is évről-évre meg kell küzdeni a versenyzőknek.

Vasiak a IV. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon
Fotó: Göncz Szabolcs tű. alez., Szombathely HTP

Ebben az évben május 12-én rendezték meg a versenyt, melyet Erdélyi István tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi helyettes vezetője nyitott meg. Az igazgatóhelyettes örömét fejezte ki, hogy a sok visszatérő versenyző mellett minden évben egyre többen vágnak neki a lépcsősornak. A megnyitó után Cserna Judit aerobik edzővel melegítettek be a résztvevők.

Az idei bajnokságra a Belügyminisztérium állományában dolgozókon túl civilek is neveztek, így összesen száztizennégy elszánt versenyző vágott neki a 419 lépcsőfoknak, akik egyéniben, három korcsoportban, női, illetve férfi kategóriában mérhették össze erőnlétüket. Elsőként a női versenyzők, majd a védőfelszerelésben, legvégül pedig a sportfelszerelésben indulók bizonyíthattak.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselő férfi versenyzők sportfelszerelésben, illetve tűzoltó védőfelszerelésben vágtak neki a végtelen lépcsőknek. A Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói közül Fülöp László c. tű. ftörm., kategóriája 4. helyezését érte el, az ugyanezen kategóriában induló Sági András c. tű. zls., Vass Ferenc c .tű. ftörm. és Dala Tamás c. tű. tzls. a középmezőnyben végeztek, a 16., 17. és 22. helyet szerezték meg. A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából Horváth András Attila c. tű. zls. igyekezett minél rövidebb idő alatt meghódítani a csúcsot, nem kis sikerrel, hiszen kategóriájában, a tűzoltó védőfelszerelésben induló férfiak második korcsoportjában a dobogó második fokára állhatott fel.

A hivatásos tűzoltók mellett három Vas megyei lelkes, fiatal civil versenyző is próbára tette magát a megmérettetésen, akik nem is akárhogy, tűzoltó védőfelszerelésben álltak rajtvonalhoz. Domonkos Ádám, Budai Bence és Tonka Dániel kitűnő eredményeket értek el, a 11., 14. és 23. helyet szerezték meg.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.