Szerző: BM; Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014. december 01.

Második helyezés az országos lépcsőfutó bajnokságon

Az idei évben november 29-én, immár kilencedik alkalommal rendezték meg az országos lépcsőfutó bajnokságot Budapesten. Eredményesen szerepeltek a versenyen a sárvári hivatásos tűzoltók, dobogós, második helyezéssel térhettek haza.

Budapesten, a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjében tartották az idei, IX. Országos Lépcsőfutó Bajnokságot. Az előző évekhez hasonlóan ez alkalommal is számos csapat jelentkezett a megmérettetésre, az ország minden tájáról.

A versenyt szigorúan pontozták, a teljesítendő cél komoly fizikai és pszichikai erőnlétet követelt meg a résztvevőktől. A tűzoltóknak a 23. emeletre kellett felfutni teljes egyéni védőfelszerelésben és légzőkészülékben. A több mint 140 lánglovag egyéni és páros versenyben mérhette össze erejét és kitartását, életkoruk függvényében. A versenyzőket egyéni kategóriában hat, párosban pedig három korcsoportra bontották.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából négy tűzoltó képviselte. Balikó Tamás tűzoltó hadnagy és Vass Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester a 30-39 év közötti kategória páros versenyében kitűnően szerepelt, a dobogó második fokára állhattak fel, alig lemaradva az első helyről. Paor-Smolcz András tűzoltó hadnagy és Sági András tűzoltó törzsőrmester a 18-29 év közötti kategória páros versenyében hatodik helyezést értek el.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.