Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. december 14.

Majdnem elsodorta az autómentőt egy türelmetlen sofőr Csempeszkopács közelében

Néhány percig teljes útlezárás mellett zajlott a műszaki mentés egy baleset után, de egy Seat vezetője ezt nem tudta kivárni.

Ahogyan arról már beszámoltunk, egy Fiat borult fel a 87-es út mellett szombaton délután. A kórházba szállított ittas sofőr magával vitte a kocsikulcsot, ami nehezítette a műszaki mentést a kormányzár miatt.

Ezért miután az autómentő felvontatta az autót az úttestre, egy rövid ideig teljes útlezárás volt a 87-es főút érintett szakaszán és ez a rövid idő valóban csak néhány percet jelentett.
 
Mások tudtak várakozni néhány percet a baleseti helyszínen
 
A járművezetők türelmesen várakoztak. Az úttest mellett álló, bekapcsolt fényhidú rendőrautót mindkét irányból jól láthatták a főúton érkezők. Az autómentők járműve másfél sávot elfoglalt a kétsávos útból, amikor beállt a megfelelő szögbe, hogy az autót felcsörlőzze a platóra.
 
Egy Vasszécseny felől érkező magyar rendszámú Seat férfi sofőrje azonban úgy gondolta, hogy ő nem várja ki ezt és megelőzte a kocsisort.
 
A magyar rendszámú Seat vezetője kikerülte a kocsisort és az autómentőt is
 
Az egyik autómentő "Hová mész? Állj meg!" felkiáltással elé lépett, hogy megállítsa, mire a Seat vezetője gázt adott. A meglepett autómentő félreállt, a Seat pedig a padkára hajtva elhajtott, a hang alapján a kocsi oldala nekiütközött a prizmás oszlopnak is.
 
A türelmetlen sofőrnek négy percet kellett volna kibírnia a 87-es főúton
 
Mi pedig nagyon kíváncsiak lennénk arra, milyen indokot tudna felhozni tette mellett a Seat sofőrje?  Hova sietett ennyire, ami nem várhatott 4-5 percet? Tényleg örülnénk, ha megosztaná velünk.
 
Rafinált cselből drága büntetés
 
A Seat vezetője itt megúszta a retorziót, de néhány éve Szombathely határában egy körforgalomban történt balesetnél a tiltás ellenére tűzoltóautó és egy megrongálódott kamion között lavírozott be egy gépjármű a lezárt útra, hogy ne kelljen kerülnie. A sofőr nem tudhatta, van-e kifeszített drótkötél a tűzoltóautó és a roncs között, vagy dolgozik-e éppen ott valaki?
 
A ravasz trükk hamar megbukott, a teljes útlezárás miatt ugyanis az utca végén már várták a rendőrök az autót, miután a helyszínelő szólt nekik rádión. Így a járművezető kb. három tele üzemanyagtankra elegendő pénzösszeget fizethetett be büntetésként, de legalább megspórolt két kilométernyi kerülőutat.

Levették a rendszámát a trükközőnek

Egy másik esetben egy munkagép kerülte ki az utat lezáró rendőrautót, de a rendőrök félreállították, majd nem sokkal később a rendszámát is levették a gépnek. A 250 méteres kerülőt megspóroló sofőr gyalog folytathatta az útját. Az esetről részletesen beszámoltunk.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.