Szerző: 112Press /Fotó: Olvasó/Péntek Róbert - 112Press 2019. október 07.

Toyota elé hajtott egy Peugeot Szombathelyen - oszlopnak ütközött a vétlen sofőr autója

Figyelmetlenség miatt történt szerencsés kimenetelű baleset a szombathelyi Bartók Béla körúton. Az ütközésnél senki sem sérült meg.

A Bolyai János utcából indult egy Peugeot személyautó, amelynek vezetője a Bartók Béla körút kereszteződésénél nem adott elsőbbséget a kórház felől érkező, védett úton közlekedő Toyotának és nekiütközött az oldalának.
 
Baleset a Bolyai u. és a Bartók krt. kereszteződésében Fotó Péntek Róbert
 
A Toyota áttért a szemközti sávba, majd villanyoszlopnak ütközött. Információnk szerint a balesetet egy olyan hiba okozta, amit maga az okozó sem értett, hogyan követte el. Ő ugyanis hátranézett az egyik gyermekére, a jármű azonban továbbra is haladt.
 
bolyai2
 
A balesetben senki sem sérült meg, amiben szerepet játszott az is, hogy mindenki használta a biztonsági övét.
 
DSC_7507
 
A mindössze hatezer kilométert futott Toyota vezetője elmondta, hogy látta a kereszteződésben előbukkanó Peugeot személyautót.
 
DSC_7512
 
-Azt mondtam magamban, hogy ez nem fog megállni. Fékeztem és próbáltam elkerülni az ütközést, de nem sikerült. Azonnal nyíltak az oldallégzsákok, az autóm megpördült és nekiütközött egy oszlopnak, ami aktiválta az első légzsákokat is - elevenítette fel az eseményeket a sofőr, aki utólag vette észre, hogy térdlégzsákok is nyíltak az autójában. Az ijesztőnek ható pirotechnikai "bemutató"  után a sofőr karcolás nélkül szállt ki a feltehetőleg gazdasági totálkáros autójából.
 
A rendőrség kiérkezéséig egy polgárőr irányította a forgalmat.
 
Hogyan megy így tovább?
 
Az egyik forgalomirányító rendőr rendszeresen kiszúrja a telefonáló, vagy szabálytalanul közlekedő járművezetőket és vagy testbeszéddel, vagy szóban figyelmezteti a sofőröket, akik ilyenkor rendszerint kapcsolnak és gyorsan átváltanak szabályos közlekedésre. A rendőr most egy esti órákban világítás nélkül közlekedő Suzukit vett észre és jelezte a sofőrnek, hogy álljon meg.
 
DSC_7499s
 
Az illető ezt meg is tette, de nem kapcsolt, miért kell várakoznia, így a rendőr odament hozzá.
-Egyenesen mennék - mondta a sofőr és mutatta is az irányt.
-És hogyan megy így tovább? - kérdezte a rendőr, mira a vezető értetlenkedve nézett rá, majd a műszerfalra, végül nem csak ő világosodott meg, hanem az autó is és már folytathatta is az útját.
 

Fotó: Olvasó/Péntek Róbert  - 112Press

Toyota elé hajtott egy Peugeot Szombathelyen - oszlopnak ütközött a vétlen sofőr autója 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.