Szerző: Magyarország Ügyészsége / BKK / 112Press 2021. március 23.

Videó: Köpés, rúgás, plexitörés - taxisofőr és buszvezető ellen emelt vádat az ügyészség

A buszsofőr szembe hajtott a forgalommal, hogy piros lámpánál felelősségre vonhassa a taxisofőrt, aki az autójából leköpte a busz vezetőjét, mire a buszsofőr megrúgta a taxi ajtaját, hogy másodpercekkel később a testével törje össze a plexit. Budapesti életkép, vádemeléssel.

Így kezdődött

Egy taxisofőr és egy buszsofőr ellen emelt vádat az ügyészség egy 2019. december 28-i budapesti konfliktus után.

A Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva a taxi vezetője a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, fékezésre kényszerítve a busz vezetőjét. A taxi tovább haladt, majd a jelzőlámpa piros jelzésénél megállt. A buszsofőr ezt kihasználva áthajtott  a szembejövő forgalmi sávba, majd a taxi mellé kormányozta a buszt és megállt, hogy számonkérje a taxistól a közlekedési manővert. A buszsofőr kinyitotta az autóbusz ajtaját és az ajtóból vonta felelősségre a taxist.

A taxisofőr ekkor a taxiból leköpte a buszsofőrt, aki erre megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autóból, fellépett az autóbuszra, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Forgalommal szembe halad a busz

Mindkét vádlott fenti cselekménye kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Törik a plexi

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt az ügyben, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt. A taxi vezetőjével, mint többszörös visszaesővel szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést, a büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben pénzbüntetést indítványozott a vádiratban.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.