2017. december 20.

Vonatos esetek: büdös láb, pofon, maszturbálás

Vonatokon történt esetek miatt emeltek vádat a napokban. Valaki egy utastársa lábszagát kifogásolta, de pofont kapott érte. Egy másik esetben sörösüveget dobott a vádlott a jegyvizsgáló felé, illetve egy utastársa előtt maszturbáló férfi ügye is bíró elé kerül.

Büdös láb miatt kezdődött a szóváltás, pofon lett a vége

A Sárvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2016. május 6. napján gyorsvonattal utazott, és amikor a vonat elhagyta Celldömölk állomást, levette a cipőjét, és a lábát feltette a szemben lévő ülésre. Az egyik utas szólt, hogy büdös a lába és kérte, hogy vegye vissza a cipőjét.

A vádlott felháborodott és hangosan szidni kezdte a sértettet, őt büdös cigánynak nevezte. Emiatt szóváltás alakult ki a vádlott és a sértett között, és kölcsönösen szidták egymást. A jegyvizsgáló a felek közé állva próbálta megakadályozni a tettlegességet, ami nem sikerült, mert a vádlott egy alkalommal arcul ütötte a sértettet, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Pénzbüntetést kap a vonaton maszturbáló férfi

A Sárvári Járási Ügyészség szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. július 15. napján délután ittas állapotban Pápán felszállt a Győrből Celldömölkre tartó személyvonatra és a vele egy kocsiban utazó tanú előtt a nemi szervét előbb a ruházatán keresztül simogatta, majd önkielégítést végzett, így magát nemi vágyának kielégítése végett szeméremsértő módon mutogatta.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Szombathely és Szentgotthárd között dulakodott a jegyvizsgálóval

A Körmendi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. április végén 07 óra körüli időben ittas állapotban utazott a Szombathelyről Szentgotthárdra közlekedő személyvonaton, miközben mobiltelefonján hangosan zenét hallgatott és alkoholt fogyasztott

A jegyvizsgáló megkérte a vádlottat, hogy halkítsa le a zenét, amiért a vádlott szidalmazni és fenyegetni kezdte a sértettet, majd a nála lévő sörösüveget a jegyvizsgáló feje felé dobta. Ezt követően a jegyvizsgáló kérdőre vonta a leszálláshoz készülődő vádlottat a cselekedete miatt, mire a vádlott megmarkolta a sértettet, és vele dulakodni kezdett, miközben a vonat mellé, a peronra kerültek. A vádlott megpróbálta ököllel fejbe ütni a jegyvizsgálót, azonban nem találta el, hanem mindketten elestek.

A jegyvizsgáló a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.