Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. február 24.

A szombathelyi repülőtérrel is promózzák a Microsoft repülés-szimulátorát

A John F. Kennedy repülőtér előtt villan fel a kis szombathelyi repülőtér renderelt képe az Aus Flight Simmer kilenc perces összeállításában. Nem csak egy hasonló reptérről van szó.

Nem mondhatjuk, hogy a szombathelyi repülőtér jelentős lenne európai, vagy akár hazai viszonylatban, éppen ezért kicsit szívmelengető viszontlátni a világ egyik legnépszerűbb repülőgépszimulátorának promóciós videójában.

Szombathelyi repülőtér a Flight Simulator 2020-ban

Bár ráismerni a hangárokra, a Kőszegi hegységre és a környezetre, de a felirat is egyértelművé teszi, hogy valóban Szombathelyről van szó.  A Flight Simulator 2020. vasi felhasználói valószínűleg használják is majd a repteret. Igaz, jó eséllyel nem egy Airbus fog fel, vagy leszállni Szombathely és Söpte között. (A videóban 1:37-nél és 2:14-nél is felbukkan a szombathelyi repülőtér.)

Akik pedig már a szimulátorral berepülték a környéket, azok kilátogathatnak a repülőtérre május 22. és 24. között, a tervezett repülőnap idején és élőben is átélhetik a fel- és leszállás örömét valamilyen kisgéppel. A reptér 100 éves évfordulóján egy nagyobb gépmadár is áthúzott a repülőtér felett, sokak örömére.

A 34-es szám egyébként nem a 34. kifutópályát jelenti, hiszen abból csak egy van, hanem a pálya irányát, 340 fokos szöget, 10 fokos kerekítéssel. A szimulátorban a néhány évvel ezelőtti állapotot dolgozták fel, mivel azóta már szegélyjelzők is vannak, ami a programból még hiányzik.

Helikopterből egyébként így néz ki a reptér:
 

A repülőtér környékén komoly munkálatok zajlanak, egy elektromos autókhoz alkatrészeket gyártó cégcsoport, a Schaeffler épít gyárcsarnokot. A bontási munkálatokról pár napja számoltunk be.
 

Azok, akik szeretnének leendő pilótaként foglalkozni a repüléssel a Szombathelyi Repülőklubot is felkereshetik.

Végezetül néhány korábbi videónk a repülőtérről:
 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.