Szerző: TM 2019. április 01.

Légifotók: Több hektáron lángolt az aljnövényzet Gencsapáti és a repülőtér között

Feltehetőleg ezúttal sem öngyulladás történt. A tűz által megtisztított területen szemétkupacok is láthatóvá váltak.

 
Információink szerint egy szolgálaton kívüli tűzoltó jelezte, hogy nagy füstöt lát Gencsapátiból, a reptér irányában és el is ment megkeresni a füst forrását. Az erős szélben gyorsan terjedtek a lángok a bokros, fás, gazos területen.
 
DJI_0012
 
A szombathelyi tűzoltók megfékezték a lángokat, amelyek kb. 600 méterre csaptak fel a repülőtér kifutópályájától. A tűz oka egyelőre ismeretlen.
 
DSC_5374
 
A füstfelhőt a környező városokból, Szombathelyről, Vépről és Kőszegről is látni lehetett.
 
DJI_0002
 
Az országban tűzgyújtási tilalom van életben az aszályos időjárás miatt. A tűzoltók elsőként a tűz repülőtér felé terjedését akadályozták meg.
 
DSC_5354

Első videónkban a levegőből is megmutatjuk a helyszínt az oltás alatt, második videónk pedig élő helyszíni bejelentkezésünk.

 


A tűz által felperzselt területen tucatnyi szeméthalom is láthatóvá vált. Építési törmelék, háztartási hulladák, műanyag szemét került "felszínre". Olyasmi, amit biztosan járművel szállítottak a helyszínre, de ennyi erővel már a szeméttelepen is letehették volna...

DSC_5351


Az alábbi "rejtélyes gömb" például ott füstölgött, ahol nagyjából a tűz keletkezhetett. Felesleges azonban földönkívüli civilizációra, lezuhant műholdra gondolni...

DSC_5402

...ez a tárgy ugyanis egy törött WC-csésze.

Az alábbi térképen megjelöltük a tűz helyét.

tuz_k2

 

Ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk Celldömölk közelében két hetes munkával sikerült lebuktatni egy gyújtogatót. Szombathely határában is gyulladnak olyan tüzek minden évben, ahol nagy bizonyossággal lehet sejteni, hogy szándékosan perzseli fel valaki a területet, bizonyítani azonban nagyon nehéz.

Több hektáron égett az aljnövényzet Gencsapáti és a repülőtér között
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.