Szerző: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség / 112Press 2021. április 15.

Szombathelyen fogták el a két villanyszerelő megölésével vádolt férfit

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivője megerősítette a 112Press információját, amit a rendőrség korábban nem tett meg. Valóban a kettős emberöléssel gyanúsított férfit fogták el 2018. áprilisában a szombathelyi hipermarketnél.

Szombathelyen, egy hipermarket parkolójában fogták el a rendőrök 2018. április 8-án azt a férfit, akit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádol.

A vádirat szerint a vádlott az építőipari tevékenységével összefüggésben ismerkedett meg az Ausztriában is tevékenykedő sértettekkel. A férfinak anyagi gondjai voltak, de munkálataihoz kotrógépre volt szüksége. 2015. június 2. napján Ausztriából béreltetett egyet az osztrák-magyar állampolgárságú sértettel, majd a kibérelt munkagépet magához vette.

A munkagépért ölte meg első áldozatát a férfi

Másnap azért, hogy a munkagépet végleg megszerezze, megölte a sértettet, a kotrógépet pedig rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta. A sértett autóját az emberölés napján és másnapján is használta figyelemelterelés céljából, majd egy ismerőséhez vitte.

A második áldozata testét is elrejtette a férfi

A mosonmagyaróvári sértettel az elkövető 2018. március 30. napjára úgy egyeztetett találkozót, hogy annak céljaként a 10.000 eurót meghaladó tartozásának rendezését jelölte meg, továbbá egy villanyszerelési munka elvégzését kérte tőle. Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét az elkövető nem is árulta el arra hivatkozással, hogy a hely nehezen megtalálható, majd később megmutatja.

A villanyszerelőt tartozás kiegyenlítésének meséjével csalta magához, majd a vád szerint megölte

Az egyeztetett találkozó 2018. március 31. napján jött létre. Aznap a vádlott megölte a sértettet, a holttestet pedig elrejtette. A sértett autóját még az elkövetés napján egy ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap egy rokonához vitte, ahonnan azokat a hatóság lefoglalta. A szombathelyi hipermarket parkolójába egy másik személlyel érkezett egy több helyen sérült személyautóval.

A kettős emberöléssel gyanúsított férfin Szombathelyen ütöttek rajta a rendőrök

A rendőrök itt ütöttek rajta, esélyt sem adva neki a menekülésre, vagy ellenállásra. Videónk az elfogást követő helyszíni szemlén készült. Az autónak és az utánfutónak nem volt szerepe  a holttestek eltüntetésében.

Helyszíni szemle a hipermarket parkolójában - az utánfutón nem volt holttest

A vádiratban az ügyészség – egyebek mellett – életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az elkövető negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.