Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Frissítve: 2019. április 15.

Szent Flórián emléktúra - várják a jelentkezőket

Tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az RSOE Vas Megyei Szervezete az RSOE - Szent Flórián emléktúrát 2019. május 17 – 19-én a tűzoltók és más tüzes mesterségek védőszentjének tiszteletére.

Az idei túra –  a hagyományokhoz híven - egy vízi, egy gyalogos és egy kerékpáros túranapból áll.

A túra bármely napja teljesíthető önállóan is, vagy együttesen.

A túrára önállóan nevezhet bármely nagykorú személy, kiskorúak indulására csak szülői felügyelettel van lehetőség. A víztúrára a hajók korlátozott száma miatt csak 85 fő jelentkezését tudjuk elfogadni, a jelentkezés sorrendjében.

A túrára a nevezési díjat nem szedünk, azonban akik az evezést is választják kb. 3000 Ft költséggel (hajók, evezők, mentőmellények bérleti díja, hajószállítás. kikötési díj), plusz a szállásdíjjal számolhatnak. A hajók bérleti díját a regisztrációkor szedik be, a szállásdíjat mindenki egyénileg rendezi.

A túrára nevezést csak on-line, a http://floritura.uw.hu/index.php vagy a http://vas.katasztrofavedelem.hu/ oldalon keresztül fogadnak el a szervezők.  A nevezésre 2019. április 22. 09 óra és 2019. május 10. 12 óra között van lehetőség.

A túrán való részvételnek feltétele:

  1. nap: ÚSZNI TUDÁS
  2. nap: átlagos fizikai állóképesség.
  3. nap: saját kerékpár + személyi igazolvány vagy útlevél (kerékpár kölcsönzését a szervezők nem vállalják)

Az idei túrán a régi visszatérő túratársaknak már ismert helyszínen állandó táborhely lesz (Alpokalja Kemping, Szentgotthárd, Füzesi út 8.), így nem szükséges a naponkénti költözködés, csomagszállítás. A túrán résztvevők szállása saját sátorban, hálózsákban történik, ezekről mindenkinek önállóan kell gondoskodni. A szállás díj (sátorhely 400 Ft/éj, felnőtt személydíj: 1.200 idegenforgalmi adó: 500 Ft/fő/éj) a helyszínen egyénileg fizetendő a kemping üzemeletetőjének.

Étkezés: a táborhelyen csak a hozott étel elfogyasztására van lehetőség (tűzrakó hely rendelkezésre áll), bolt, kocsma a városban található.

A kép illusztráció - Forrás: http://floritura.uw.hu/index.php

A túra programja:

1. túranap: Vízitúra a Rába folyó egy izgalmas szakaszán (természetesen amennyiben a vízállás nagysága miatt ez veszélyes lenne, úgy sajnos a víztúra elmaradhat) A vízitúra útvonal az eredetileg a tavalyi évre tervezett, de akkor a magas vízállás miatt kihagyott folyó szakasz Alsószölnökről (osztrák-magyar határ) Szentgotthárdra (kb. 10 fkm). A Szent Flórián túrák történetében ez lesz az egyik legrövidebb vízi út. Viszont minden bizonnyal a legizgalmasabb is hiszen a Rábának egy keskeny, sekély, ám zúgókkal és átemelésekkel tarkított szakaszán kell evezni. A tervezett indulás dél körül van Szentgotthárdról a kempingből a vízreszállás helyére, érkezés pedig a délutáni órákban a táborhely előtti kikötő helyre.

2. túranap: Gyalogtúra A táborhelyről a Zsida, Zsidahegy, Orfalu, országhatár, Apátistvánfalva és Szakonyfalu érintésével 35-km-en, kijelölt turistaúton zajlik (térkép: Őrség turista térkép). Természetesen jelölünk ki rövidebb, kb. 25 km-es és hosszabb kb. 55 km-es távokat is.

3. túranap: Kerékpártúra A táborhelyről kellemesen dimbes-dombos útvonalon, Magyarlak, Csörötnek, Kondorfa, Őriszentpéter, Bajánsenye (államhatár), Hodoš, (államhatár), Szalafő, Farkasfa, Máriaújfalu érintésével zajlik A túratáv kb. 60 km, kisforgalmú műúton, illetve kavicsos mezőgazdasági úton. A kerékpártúrán való részvétel feltétele a személyi igazolvány, vagy útlevél és a közúti közlekedésre alkalmas kerékpár megléte és a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása.

A túrát teljesítők emléklapot kapnak.

A túrával kapcsolatban további információk szerezhetőek telefonon a túra szervezőitől valamint a http://vas.katasztrofavedelem.hu weblapon.

Lengyel Lajos       20/933-41-83

Poór Balázs           20/350-99-56

A gyalog- és a kerékpártúrára a helyszínen is el tudunk fogadni jelentkezést.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.