Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. március 22.

XV. RSOE - Szent Flórián emléktúra - program és tudnivalók

Tizenötödik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és az RSOE Vas Megyei Szervezete az RSOE - Szent Flórián emléktúrát 2018. május 18 – 20-án, a tűzoltók és más tüzes mesterségek védőszentjének tiszteletére.

Az idei túra – hagyományaikhoz híven - egy vízi, egy gyalogos és egy kerékpáros túranapból áll.

A túra bármely napja teljesíthető önállóan is vagy együttesen.

A túrára önállóan nevezhet bármely nagykorú személy, kiskorúak indulására csak szülői felügyelettel van lehetőség. A víztúrára a hajók korlátozott száma miatt csak 85 fő jelentkezését tudják elfogadni, a jelentkezés sorrendjében.

A túrára a nevezési díjat nem szednek, azonban akik az evezést is választják kb. 3000 Ft költséggel, (hajók, evezők, mentőmellények bérleti díja, hajószállítás. kikötési díj,), plusz a szállásdíjjal számolhat. A hajók bérleti díját a regisztrációkor szedjük össze, a szállásdíjat mindenki egyénileg rendezi.

A túrára nevezést csak on-line, a http://vas.katasztrofavedelem.hu/ vagy a http://floritura.uw.hu/index.php oldalon keresztül fogadnak el! A nevezésre 2018. április 23. 09:00 és 2018. május 10. 12:00 között van lehetőség.

A túrán való részvételnek feltétele:

  • 1. nap: ÚSZNI TUDÁS
  • 2. nap: átlagos fizikai állóképesség.
  • 3. nap: saját kerékpár + személyi igazolvány vagy útlevél. (kerékpár kölcsönzésre nincs lehetőség)

Az idei túrán a régi visszatérő túrázóknak már ismert helyszínen állandó táborhely lesz (Alpokalja Kemping, Szentgotthárd, Füzesi út 8.), így nem szükséges a naponkénti költözködés, csomagszállítás. A túrán résztvevők szállása saját sátorban, hálózsákban történik, ezekről mindenkinek önállóan kell gondoskodni. A sátordíj (felnőtt: 1.200 Ft/fő/éj, gyermek és nyugdíjas: 900 Ft/fő/éj, 18 év felett idegenforgalmi adó: 500 Ft/fő/éj) a helyszínen egyénileg a fizetendő a kemping üzemeletetőjének.

Étkezés: a táborhelyen csak a hozott étel elfogyasztására van lehetőség (tűzrakóhely van), bolt, kocsma a városban található.

 

A túra programja

  1.  túranap: Vízitúra a Rába folyó egy izgalmas szakaszán (természetesen amennyiben a vízállás nagysága miatt ez veszélyes lenne, úgy sajnos a víztúra elmaradhat) Alsószölnökről (Osztrák-Magyar határ) Szentgotthárdra (kb. 10 fkm). A Szent Flórián túrák történetében ez lesz az egyik legrövidebb vízi út. Viszont minden bizonnyal a legizgalmasabb is, hiszen a Rábának egy keskeny, sekély, ám zúgókkal és átemelésekkel tarkított szakaszán kell evezni. A tervezett indulás dél körül van Szentgotthárdról a kempingből, a vízreszállás helyére, érkezés pedig a délutáni órákban a táborhely előtti kikötő helyre.

    Továbbra is fenntartják: ha valaki előzetesen leadta a jelentkezését a vízitúrára, és akadályoztatása, visszalépése esetén a túra előtti 3. nap (2018. május 15.) 16 óráig nem jelzi telefonon, hogy mégsem tud részt venni, a bérleti díjat az esetben kénytelenek lesznek beszedni tőle, ugyanis a költségek nagy részét a hajók szállítása jelenti, amely már a túra előtti napon megtörténik!
     
  2.  túranap: Gyalogtúra: A táborhelyről a Hársas-tó, Farkasfa, Apátistvánfalva és Szakonyfalu érintésével 35-km-en, kijelölt turistaúton zajlik (térkép: Őrség turista térkép).
     
  3.  túranap: Kerékpártúra A táborhelyről Heiligenkreuz im Lafnitztal, Güssing (Németújvár), Urbersdorf, Strem, Hagensdorf, Luising (államhatár), Kemestaródfa, Csákánydoroszló, Gasztony, Rátót, Rábagyarmat, Csörötnek, Magyarlak útvonalon (kb 65 km, kisforgalmú műúton, esetleg kavicsos mezőgazdasági úton) zajlik. A kerékpártúrán való részvétel feltétele a személyi igazolvány vagy útlevél és a közúti közlekedésre alkalmas kerékpár megléte és a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása.

A túrát teljesítők emléklapot kapnak.

 

A túrával kapcsolatban további információk szerezhetőek telefonon a túra szervezőitől valamint a  http://vas.katasztrofavedelem.hu weblapon.
Poór Balázs           20/350-99-56

Lengyel Lajos       20/933-41-83

A jelentkezést 2018. április 23. 09:00 -kor indítják, 2018. május 10. 12:00 -kor zárják le a http://vas.katasztrofavedelem.hu oldalon.

A gyalog- és a kerékpártúrára a helyszínen is el tudnak fogadni jelentkezést.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.