Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. április 18.

A XIII. RSOE - Szent Flórián emléktúra

Idén, május 20. és 22. között immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség és az RSOE Vas Megyei Szervezete az RSOE - Szent Flórián emléktúrát a tűzoltók és más tüzes mesterségek védőszentjének tiszteletére.

A 2016-os túra - a hagyományokhoz híven - egy vízi, egy gyalogos és egy kerékpáros túranapból áll. A túra bármely napja teljesíthető önállóan is vagy együttesen. A túrára önállóan nevezhet bármely nagykorú személy, kiskorúak indulására csak szülői felügyelettel van lehetőség. A víztúrára a hajók korlátozott száma miatt csak 85 fő jelentkezését tudják elfogadni, a jelentkezés sorrendjében.

A túrára a nevezési díj nincs, azonban akik az evezést is választják kb. 3000 Ft költséggel (hajók, evezők, mentőmellények bérleti díja, hajószállítás, kikötési díj), plusz a szállásdíjjal számolhatnak. A hajók bérleti díját a regisztrációkor szedik össze, a szállásdíjat mindenki egyénileg rendezi.

A túrára nevezést csak on-line, a http://floritura.uw.hu/index.php oldalon keresztül fogadnak el!

A nevezésre 2016. április 18. 09:00 és 2016. május 12. 12:00 között van lehetőség.

 

A részvétel feltételei:

            1. nap: ÚSZNI TUDÁS!!!

            2. nap: átlagos fizikai állóképesség.

            3. nap: saját kerékpár. (kerékpár kölcsönzése nem áll módunkban)

Az idei túrán a visszatérő túrázóknak már ismert helyszínen állandó táborhely lesz (Csákánydoroszló, Campus Táborhely), így nem szükséges a naponkénti költözködés, csomagszállítás. A túrán résztvevők szállása saját sátorban, hálózsákban történik, ezekről mindenkinek önállóan kell gondoskodnia. Étkezés: a táborhelyen csak a hozott étel elfogyasztására van lehetőség (tűzrakó hely van), étterem, bolt található a faluban.


A túra programja:

1. túranap: Vizitúra a Rába folyó egy izgalmas szakaszán - (természetesen amennyiben a vízállás nagysága miatt ez veszélyes lenne, úgy sajnos a víztúra elmaradhat) Csákánydoroszlóról Körmendre (kb. 20 km).

A továbbra is fenn tartják : ha valaki előzetesen leadta a jelentkezését a vízitúrára és akadályoztatása, visszalépése esetén a túra előtti 3. nap (2016. május 17.) 16 óráig nem jelzi telefonon, hogy mégsem tud részt venni, a bérleti díjat az esetben kénytelenek leszünk beszedni tőle, ugyanis a költségek nagy részét a hajók szállítása jelenti, amely már a túra előtti napon megtörténik!

2. túranap: Gyalogtúra - A túra két távon (30 és 45 km) zajlik. A túra zömében jól járható kijelölt turista útvonalakon halad. Indulás a csákánydoroszlói táborhelyről, 09.00-kor. Mindkét táv a falutól északra felmegy az országhatárig, ott nyugatra fordul a vasfüggöny túraútvonalon. A rövidebb távot választóknak Nemesmedvesen lesz lehetőségük visszafordulni a Szent Imre vándorlás útvonalára. Míg a hosszabb távon indulók a rönöki Szent Imre templomnál tudnak fordulni. A túra célállomása mindkét esetben a kiinduló pont, a táborhely lesz (térkép: Őrség turista térkép).

3. túranap: Kerékpártúra - A kerékpártúrán való részvétel feltétele a közúti közlekedésre alkalmas kerékpár megléte, és a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása. A táborhelyről Csákánydoroszló, Gasztony, Rátót, Rábagyarmat, Csörötnek, Kondorfa, Szentgotthárd-Farkasfa, Szalafő (itt érdemes egy kis kit érőt tenni a Pityer szerre) Őriszentpéter (Árpád-kori templom), Nagyrákos, Pankasz (szoknyás harangláb), Kisrákos, Viszák, Csákánydoroszló, útvonalon (kb 60 km, kisforgalmú műúton).

A túrát teljesítők emléklapot kapnak.

A túrával kapcsolatban további információk szerezhetőek telefonon a túra szervezőitől valamint 2016. április 18-e után a http://vas.katasztrofavedelem.hu honlapon.

Poór Balázs          20/350-99-56

Lengyel Lajos       20/933-41-83

A jelentkezést 2016. április 18. 9:00-kor indítják, 2016. május 12. 12:00-kor zárják le a http://vas.katasztrofavedelem.hu oldalon.

A gyalog- és a kerékpártúrára a helyszínen is el tudnak fogadni jelentkezést.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.