Barion Pixel
2016. június 13.

Frissítve: megkezdték a borjak kimentését a felborult kamionból Egyházasrádócnál

A lengyel kamion 147 borjút szállított. Tűzoltók és autómentők terelik át a rémült állatokat egy másik kamionra. Még órákig lesz teljes útzár a 86-oson.

 


Frissítés - 5:03

A lengyel kamion 147 borjút szállított, néhány biztosan elhullott a baleset után. A tűzoltók és az autómentők egy másik kamionba terelik át az elcsigázott, rémült állatokat. A lengyel sofőr figyelme valószínűleg kihagyott, egy enyhén balra ívelő kanyarban szaladt le az útról a jobb első kerék. A sofőr azonnal korrigált, de az útépítés miatti szintkülönbség miatt már nem sokat tehetett. Az érintett szakaszon 40 kilométeres sebességkorlátozás van az útépítés miatt. 

Korábban írtuk:

Felborult egy negyven tonna össztömegű, szarvasmarhákat szállító kamion hétfőre virradó éjjel Vas megyében, a 86-os főút Egyházasrádóc és Körmend közötti szakaszán, Egyházasrádóc közelében. A balesethez a körmendi hivatásos és az egyházasrádóci önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A kamion rakterének ajtaja nem nyílt ki, így egyetlen állat sem szabadult el, a vezetőfülkében utazó két embert azonban a mentők kórházba szállították. A tűzoltók kamionmentő segítségével fogják kerekeire állítani a járművet, miközben egy állatorvos is érkezik a helyszínre. A műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Balesetet szenvedett kamionból mentik a borjakat a 86-oson


A balesetet az okozta, hogy a Körmend felé tartó kamion kereke lecsúszott az útról, ahol útépítés miatt jelenleg a padka kb. 13 centiméterrel mélyebben van (lásd képgalériánkban). A sofőr megpróbálta visszakormányozni a szerelvényt, de elvesztette uralmát a járműve felett.

Szarvasmarhákkal borult fel egy lengyel kamion Egyházasrádócnál



Tűzoltók és autómentők terelik át a balesetet szenvedett borjúkat egy másik kamionba a 86-oson





A műszaki mentés a szarvasmarhák átterelése után kezdődhet, a 86-os főút érintett szakasza várhatóan reggel hat-hét óráig zárva marad.
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.