Barion Pixel
2015. szeptember 26.

Videón az állatmentés, az elhullott borjúk elszállítása és a Scania kerekekre állítása

Videókon mutatjuk meg a kisunyomi balesetet követő állatmentést, az elhullott jószágokat a 86-os út szélén, valamint a felborult Scania kerekekre állítását.

Kilenc órán keresztül kellett kerülniük a 86-os főúton közlekedőknek Kisunyomnál, miután felborult egy borjúkat szállító lengyel kamion. Első videónkban az állatok mentését mutatjuk meg. A szombathelyi tűzoltók segítségével, állatorvos felügyelete mellett vezették át az ijedt jószágokat egy másik kamionba.

 

 
Nem minden állat úszta meg a borulást. Több borjút agyonnyomtak a rázuhanó társaik. A 86-os út szélén végül 16 tetemet számoltak össze. Ezek elszállítása az alábbi videóban látható. Három állat súlyosan megsérült, az állatorvos ezért elrendelte a kényszervágásukat.
 
 
A felborult Scania kerekekre állítása sem volt egyszerű feladat. A tűzoltók több fát is kivágtak a roncs mögött, hogy lehetővé tegyék a műszaki mentést és a helyszínre érkezett a Vasi BÉR-GÉP daruja is, ami a kamionmentővel együtt végül kíméletesen állította kerekeire a kamiont, ami a betonáteresszel való ütközés miatt komoly károsodást szenvedett.
 
 
A balesetben senki nem sérülkt meg. Igaz, a kamion vezetője órákkal a borulás után rosszul lett és az oldalát fájlalta, de a kórházban nem találtak nála sérülést és a műszaki mentés végére vissza is ért a helyszínre.
 
Elhullott borjú és felborult kamion a 86-os út szélén, Kisunyomnál

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.