Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. március 12.

Ételért hajolt le a sofőr, szalagkorlátnak hajtott egy Renault az M86-os bevezető szakaszán

Összetörte az autóját, de nem sérült meg az a sofőr, aki a szendvicsét kereste, miközben a gépkocsi letért az útról.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt vasárnap este az M86-os autót bevezetőjén, Szombathely határában, a Répcelak felé vezető oldalon.

Egy Renault személygépkocsi egy enyhén balra ívelő kanyarban a menetirány szerinti bal oldalon szalagkorlátnak ütközött.

Az autót vezető nő a segítségére sietőknek elmondta, hogy szendvicsért nyúlt le, eközben ütközött korlátnak az autója. (Valószínűleg padkára futott és hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni.)

Szalagkorlátnak ütközött egy Renault az M86-os autóúton

Nem hivatkozott rosszullétre a járművezető, nem úgy, mint...


Bár a sofőr nagyot hibázott, azonban nem próbálta másra fogni a balesetet. Még a megyerendszerben történt Vasban, hogy egy sofőr egy termetes szállítójárművel letarolt pár oszlopot és jelzőtáblát. A férfi elmondta, hogy rosszul lett, hirtelen minden elsötétült és emiatt történt a baleset.

A jármű vezetője nem számolt a térfigyelő kamerákkal, amelyeknek a felvételein jól látszott, hogy a feje valóban "lebicsaklott", nem az út felé nézett, de ugyanolyan jól látszott a kezében tartott mobiltelefon is, amin hosszan böngészett egy közösségi oldalon, közvetlenül a baleset előtt is.

A mostani, szerencsés kimenetelű balesetnek egy másik tanulsága is van. Ha nincs szalagkorlát, akkor az autó áttér a szemközti sávba, ahol rossz esetben ütközhet egy szemből érkező gépjárművel. Így viszont csak az autóját törte össze a sofőr, másokat és magát nem. A megrongált szalagkorlátszakaszt pedig a biztosítása terhére cserélik, mivel nem merült fel vele szemben az ittasság gyanúja.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.