Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. január 19.

30 milliót sikkasztott a sportegyesülettől

Egy ismert Vas megyei sportegyesület elnökségi tagja ellen emeltek vádat sikkasztás miatt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2014. május végétől 2015. augusztus végéig több, mint 31,5 millió forintot sikkasztott el üzletszerűen az egyik Vas megyei sportegyesülettől.

A vád szerint a vádlott az egyik Vas megyei sportegyesület elnökségi tagja, akinek a feladata volt a könyvelés is. A vádlottnak hozzáférése volt az egyesület folyószámlájához, és arról a sportegyesület elnökével együtt aláírt utalvánnyal vehetett fel pénzt.

A vádlott a fenti időszakban 66 alkalommal vett fel több, mint 31,5 millió forintot az egyesület bankszámlájáról úgy, hogy az elnök aláírását ráhamisította az utalványokra, illetve a sportegyesület elnöke által előre aláírt készpénzfelvételi utalványokat használta fel.

A vádlott a sportegyesület bankszámlájáról felvett pénzt a saját céljaira fordította. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével, és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.