Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. február 25.

Scania perdítette meg a Skodát a Zanati felüljárón

Az ütközés után hosszan tolta maga előtt a kamion a személyautót, majd miután a Skoda "leakadt" róla tovább hajtott, végül 250 méterre félrehúzódott.

 
Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Szombathely határában, a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán, az ún. Zanati felüljárón. A baleset ez esetben is tipikusnak mondható, minden hónapban történik hasonló.
 
DSC_1564
 
A személyautó a 87-es főúton érkezett a közös szakaszra egy emelkedőn. A kamion vele egy irányba haladt a nem sokkal korábban - az M86 autóút végén - egy sávosra szűkülő 86-os főúton. A 86-oson érkezőket továbbra sem figyelmezteti arra semmi, hogy egy másik főút csatlakozik a főúthoz, így amikor ismét két sávosra vált az út, akkor "mélyből" érkezők is megjelenhetnek, akiket addig nem feltétlenül észlelhettek a sofőrök.
 
DSC_1577
 
Ezúttal is ez történt. A magyar rendszámú Scania vezetője megpróbált kisorolni a külső sávba, amit megtehetett volna, hiszen záróvonal ezt nem akadályozza, a holttérben azonban már ott volt a 87-esen érkező Skoda. A kamion bepördítette maga elé a Skodát, amit kb. 100 méteren tolt maga előtt.
 
DSC_1581
 
A Skoda vezetője elmondta, hogy a vezetőoldali ajtónál tolta a kamion, ami nagyon ijesztő látvány volt, miközben a kerekek füstöltek és alkatrészek törtek le a járművekről. A Skoda végül "leakadt" a kamionról és a szemközti sávban állt meg. A sofőr szerencséjére ott éppen senki sem érkezett.
 
DSC_1607
 
A baleset egyik szemtanúja szerint a kamion ezután folytatta az útját, mint ha mi sem történt volna, pedig valószínűleg észlelnie kellett a balesetet. A jármű végül kb. 250 méterre, a Zanati körforgalom előtt húzódott félre, miután a szerelődoboz leszakadt a jármű oldaláról. A kamionnak a bal hátsó lámpája is sérült, arról azonban nincs információnk, hogy ebben a balesetben törött-e ki a lámpa.
 
DSC_1584
 
A forgalom egy sávon, rendőri irányítás mellett haladt a 2x2 sávos forgalmas főúton, időnként hátborzogató jelenetekkel tarkítva. (Erre később visszatérünk.) A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Kamion perdített Skodát a Zanati felüljárón
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.