Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. június 03.

Mikroshop-videó tisztázta a helyzetet: Balra kanyarodó Nissan ütközött álló robogónak

A személyautó vezetője levágta a kanyart, de azt nem lehetett tudni, hogy a robogó vajon megállt-e az Állj! Elsőbbségadás kötelező táblánál a hírhedt kereszteződésben. A vevőtéri kamera ezúttal is segített tisztázni a helyzetet.

Újabb balesetet rögzített a Mikroshop elektronikai alkatrész szaküzlet vevőtéri kamerája Szombathelyen, június 1.-jén.

---Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---

Ezúttal a Szelestey László utcában érkező Nissan személyautó ütközött balra kanyarodás közben egy robogóval a Nádasdy Ferenc utcában. A motoros elesett és az elsődleges adatok alapján töréses végtagsérülést szenvedett.

Nissan hajtott robogónak Szombathelyen

Ez a sérüléses baleset  is jól mutatja, hogy ilyenkor miért nem szabad megváltoztatni a helyszínt, azaz félreállni, hogy hadd haladjon a forgalom. Az autó pozíciójából jól látszik, hogy a sofőr hibázott, hiszen „levágta” a kanyart. A motorosra viszont Állj! Elsőbbségadás kötelező tábla vonatkozott. Kérdéses volt, hogy ő mennyire tartotta ezt be.

Az autó vezetője nem tudta megmondani, hogy a robogós mit csinált az ütközés előtt, mert az utolsó pillanatban vette észre. A motorost nem tudták meghallgatni a helyszínen, mivel éppen ellátták és fájdalmai voltak. Szemtanú pedig információnk szerint nem volt, mármint olyan, aki azzal kapcsolatban tudott volna bármit mondani, hogy mozgásban volt-e a robogó, megállt-e a STOP-táblánál? (Csak csendben jegyezzük meg, hogy az, aki a csattanás utáni kiabálásra néz ki az ablakon nem tekinthető szemtanúnak.)

Nissan hajtott robogónak Szombathelyen

A kérdést a Mikroshop vevőtéri kamerája tisztázta, ami a bejárati ajtó üvegén keresztül „kilát” az utca egy szűk szeletére, de a balesetek nagy része pont itt történik. Ezúttal is rögzítette a lényeget. A robogó szabályosan állt a kereszteződésben, a vezetője elsőbbséget adott az érkező járműnek és az ütközés előtti pillanatban a veszélyt érző férfi még „tolatni”, hátrálni is próbált a kétkerekűvel, de erre már nem volt ideje.

Az ütközés előtti pillanat - a robogós próbált hátrálni

Úgy tudjuk, hogy a gépkocsi vezetője elismerte a felelősségét a baleset okozásáért. A videót pedig köszönjük a Mikroshop elektronikai alkatrész szaküzletnek.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.