Szerző: ORFK / 112Press 2020. július 10.

Másokat is veszélyeztető járművezetők rendőrségi videókon

Úhabb összeállítás hazai rendőrségi videókból, amelyeknél kamera rögzítette a szabálysértést.

Ismét szerepelt a 84-es főút a rendőrség videoanyagában, ezúttal Duka közelében ment bele meredek előzésbe egy autós.

Érdemes azonban megfigyelni azt is, hogy a rendőrautó hosszú másodpercekig "ballag" a traktor mögött, mire sikerül megelőznie azt. A sofőr feltételezhetően sem a hangkürtre, sem a megkülönböztető fényjelzésekre nem reagált, de a szemből érkezők sem húzódtak az út szélére. Az utolsó előzésnél viszont a teherjármű és a szemből érkező is lehúzódott.

Az összeállítás végén motoros kétkerekűek kaptak helyet. Az ittas férfi szerencsétlenkedése elsőre talán viccesnek tűnhet, de egyáltalán nem lesz olyan mulatságos, ha egy vétlen sofőr autója alól áll ki a lába.

Az ittas férfi számára a megállás is kihívást jelentett

A videó végén látható felvételt nem a rendőrmotorok, hanem közterületi kamerák rögzítették.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Motoros Alosztály járőrei a menekülő férfit végül a Fővám térnél fogták el.

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves budapesti H. Csaba a motor eredetével nem tudott elszámolni, a 300 köbcentiméteres Piaggio motorkerékpár alvázszáma nem szerepelt a járműnyilvántartási rendszerben és azon sem biztosítás, sem rendszám nem volt.

A férfi által használt Piaggio motort lefoglalták

A nyomozók a férfit közúti veszélyeztetés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a motort  lefoglalták, a jogosítványát pedig bevonták.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.