Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / 112Press 2020. június 28.

Helikopterről rögzítették a szabálysértéseket az M86-os vasi szakaszán

A rendőrségi helikoptert nem jelezték előre a navigációs programok és traffipax-előjelzők és a felbukkanási helye is teljesen véletlenszerű volt

Több olvasónk is jelezte a csütörtökön, hogy rendőrségi helikoptert lát az M86-os autóút felett és rendőrök állnak a kihajtókban.  Olvasóinkat megnyugtattuk, hogy nem bűncselekmény miatt vannak a helyszínen a rendőrök.

Szabálytalan előzés az M86-os autóúton

A Vas MRFK által közzétett videóból is kiderül, hogy az M86 autóút forgalmát ellenőrizték, szinte detektálhatatlan módon. A helikoptert ugyanis nem lehet figyelmeztető ikonnal kitenni egy navigációs programban sem, legfeljebb "egyéb veszély"-ként hivatkozhatnak rá a járművezetők.

Előzési szabályok megszegése autóúton, helikopterből fotózva


A rendőrségi helikopterből rögzítették az észlelt szabálysértéseket, amelyek leginkább az előzés szabályainak megsértését, gyorshajtást, követési távolság be nem tartását és záróvonal átlépését jelentik, illetve kirívó szabálysértéseket is kiszúrhatnak a helikopterből.

Rendőrségi helikopterből készültek a felvételek az M86-os autóúton

Tavaly egy lengyel kamionsofőr elárulta, hogy hasonló esetekben CB-rádión figyelmezetik egymást, a rendőrségi helikopter észlelésekor "wroga kopter", azaz "ellenséges helikopter" kulcsszóval és a hely megadásával intik óvatosságra a kollégáikat.

Hasonló ellenőrzések a korábbi években is voltak az M86-os autóúton.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A négy órán át tartó ellenőrzés alatt huszonkettő közlekedési jogsértést regisztráltak a járőrök. Ebből huszonegy esetben az előzési szabályok megsértése, egy alkalommal pedig a követési távolság meg nem tartása miatt intézkedtek a tehergépjármű-vezetőkkel szemben.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.