Barion Pixel
Szerző: ORFK / 112Press 2020. július 23.

Rendőrségi dashcam felvételek: szabálysértők gyalogostól a kamionig

Jellemzően Csongrád-Csanád megyében készült videók kerültek be a mostani összeállításba, illetve egy Budapesten "lassan menekülő" ittas sofőr is.

Gyalogosok is bekerültek az új rendőrségi összeállításba. A gyerekkel sétáló nőnek valószínűleg kellett néhány másodperc, amire leesett neki, hogy neki szól a hangjelzés.

Kék-piros fény színesítette a biciklis mutatványát

A mostani videóban a már hagyományosnak számító piroson áthajtás, záróvonal átlépés mellett látható telefonáló kamionsofőr kiállítása is, illetve sávok között cikázó, forgalommal szembe hajtó kerékpáros is érezhette a törődést.

A gyalogost megcsapta az autó szele, az autós pénztárcáját meg a bírságé

A hazai rendőrségi videók egyre népszerűbbek és a rendszeresen szabályt sértők fejében is egyre többször motoszkálhat a gondolat, hogy ha nem vigyáznak, ők is bekerülhetnek egy ilyen összeállításba. Hiába jelenik meg a neten a civilnek tűnő rendőrautók rendszáma, ha valaki minden rendszámra figyelne, akkor nem igazán tudna pl. gyorsan hajtani.

Szabálytalan előzés

A videó végén egy fővárosi eset látható és nehéz kitalálni, mi lehetett az ittas sofőr elképzelése

A rendőrség közleménye: "A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei 2020. július 17-én nem sokkal éjfél után az I. kerületben az Alagút utcában akartak megállítani egy Nissan terepjárót. Az autó vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, nem állt meg és nagy sebességgel elhajtott.

Ittasan, piroson át

A rendőrök megkülönböztető jelzést használva utánamentek és végül az V. kerületi Széchenyi utcában állították meg az autót.

Amikor a sofőr kiszállt, megszondáztatták és kiderült, hogy a 34 éves férfi ivott.

A járőrautó fedélzeti kamerája rögzítette azt is, hogy mielőtt a rendőrök a sofőrt utolérték, a férfi 11 közigazgatási szabályszegést követett el: az autós 9 piros lámpán hajtott át, valamint figyelmen kívül hagyott 2 behajtani tilos táblát. Az ittas sofőrnek 11 szabálysértésért is felelnie kell: ugyanis nem állt meg a rendőri jelzésre, 3 alkalommal a szembe jövő sávban, 3 esetben a buszsávban közlekedett, 2-2 esetben nem állt meg a stop táblánál, és átlépte a záróvonalat. "


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.