Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. május 29.

Rendőrautónak hajtott a Mercedesével, majd elmenekült egy ittas sofőr Szombathelyen

Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről.

Két olvasói jelzésnek jártunk utána és kiderült, hogy a két vasi városban tapasztaltak egy esethez tartoznak.

Szombaton egy világos színű, olvasónk szerint feltehetőleg holland rendszámú autót állítottak meg a rendőrök a Szent Márton utcában, az ún. OTP-házak előtt. A sofőrnek azonban volt takargatnivalója, ezért sietősen el akarta hagyni a helyszínt. Először nekiütközött a készenléti rendőrség járművének, majd elhajtott.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a leírtakat és kérdésünkre válaszolva az is kiderült, hogy másik olvasónk vépi jelzése összefüggésbe hozható a szombathelyi esettel.

-2024. május 25-én éjszaka Szombathely, Szent Márton utcában a Készenléti Rendőrség és a Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrei intézkedés alá akarták vonni egy Mercedes gépkocsi sofőrjét, aki a közlekedés biztonságát veszélyeztetve közlekedett. Az intézkedés megkezdésekor azonban a gépkocsivezető az egyik szolgálati gépkocsinak nekihajtva elhagyta a helyszínt. Az ütközés során személyi sérülés nem történt - válaszolt a 112Press kérdéseire Seffer Lilla rendőr őrnagy, sajtószóvivő.

-A járművezetőt pár órával később Vépen fogták el a szombathelyi rendőrök. Az igazoltatás során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. A férfi ellen büntetőeljárás és szabálysértési eljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.