Barion Pixel
Szerző: Vas VMRFK / 112Press 2023. február 21.

Videón az ámokfutás - Audival kezdett menekülni a rendőrautó elől egy reintegrációs őrizetben lévő férfi Szombathelyen

A sofőr rengeteg szabályt megszegett és sok közlekedő testi épségét veszélyeztette, miközben egy civil jellegű rendőrautó elől menekült. A férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen. A most közölt videó csak egy részét mutatja a sofőr mutatványának.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szombathelyi tartózkodási hellyel rendelkező férfi ellen.

A jogosítvány nélküli sofőr szerencsétlenségére Szombathelyen egy, rendőri jelleg nélküli rendőrautó mellett áthaladva, a tilos jelzésen kezdte meg ámokfutását. A gépkocsivezető a rendőri jelzés ellenére sem lassított, hanem a gázra lépett. A délutáni nagy forgalomban több közlekedési lámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel haladt, arra kényszerítve több vele szemben közlekedő gépkocsivezetőt, hogy az ütközés elkerülése érdekében lehúzódjon, félreálljon, vagy vészfékezzen.

A menekülő sofőr kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, emellett több esetben kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladt át anélkül, hogy a sebességét csökkentette volna. A záróvonalat többször átlépve veszélyeztette a szabályosan közlekedőket.

László Péter r. alezredes és Bercsi László r. alezredes a szombathelyi sajtótájékoztatón

A férfi a helyszínről elmenekült, azonban sokáig nem élvezhette „szabadságát”, mivel a vasi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.  

Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi nem véletlenül menekült előlük. Ámokfutását reintegrációs őrizet ideje alatt követte el, valamint több rendőrkapitányság is folytat ellene bűntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt.

A közlekedési szakemberek a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, majd ezt követően a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

A büntetőeljárást a gépkocsivezetővel szemben több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett elkövetése, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Szombathelyi Rendőrkapitányság folytatja.

 
 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.