Barion Pixel
2018. szeptember 16.

Range Roverrel ütközött, majd oszlopnak hajtott egy Opel

Olyan közlekedési baleset történt Szombathelyen, ahol négy gépjármű vezetője hibázott valamiben. Egy ember megsérült, két autó és egy oszlop megrongálódott.

 
fo
A Szalónak utcából akart jobbra, a Felsőőr utcába kanyarodni egy Range Rover vezetője. Az egyenrangú kereszteződéshez érve a sofőr nem látott be a szűk Felsőőr utcába a kereszteződésben szabálytalanul parkoló két gépkocsi miatt, ezért előre gurult és a lökhárítójával elérte a jobbról érkező Opel személyautó elejét.
 
fo1
 
Az Opel vezetője ettől elvesztette uralmát a gépjárműve felett és az autó a jobboldali villanyoszlopnak ütközött, megrongálva azt. Az Opel vezetője nem használta a biztonsági övét, ezért megfejelte a szélvédőt és az anyósülésre zuhant. A mentők a sérült sofőrt kórházba szállították.
 
fo2
 
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A Felsőőr utca érintett szakaszán 30 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben.
 
fo6
 
A KRESZ 40.§ 5. d) alapján tilos megállni (...) útkeresztezõdésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésbõl más nem következik (...) A Felsőőr utcában mindkét oldalon 5 méteren belül álltak a járművek, akadályozva ezzel a kilátást és a biztonságos kikanyarodást.
 
fo4
Azt korábban már többen is szorgalmazták, hogy a Felsőőr utca legyen egyirányú, így a parkoló autók sem okoznának fennakadást.
 
fo7
 
fo5
fo3

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.